Gyurcsány a költségvetés bukására számít

2011. október 06. 19:49

A költségvetés tavaszra meg fog bukni, a kormány pedig 2014-ig sorozatos kiigazításokra kényszerül majd - erről mondta Gyurcsány Ferenc a Táncsics Alapítvány csütörtöki rendezvényén.

2011. október 06. 19:49

Orbán-kormány kiigazításról kiigazításra haladva juthat el 2014-ig úgy, hogy közben a munkahelyteremtésre és a gazdasági növekedés mértékére vonatkozó ígéreteit nem teljesíti - erről beszélt Gyurcsány Ferenc a Táncsics Alapítvány csütörtöki rendezvényén. Az MSZP pártalapítványának rendezvényén a volt miniszterelnök kifejtette: az Orbán-kormány a hatalomra jutása után a jómódúaknak kedvező adócsökkentéssel a fogyasztás és a gazdaság felpörgetését tűzte célul, az így keletkező költségvetési lyukat pedig extra adókkal tömte volna be, majd amikor belátta, hogy ez nem megy, a Széll Kálmán Tervvel kiadáscsökkentő, szerkezetátalakító programot hirdetett meg. Gyurcsány Ferenc valószínűnek tartja, hogy a költségvetés tavaszra meg fog bukni, a kormány költségvetési kiigazításra kényszerül, amelyet véleménye szerint újabb és újabb kiigazítások követnek majd 2014-ig.

A rendezvényen Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere, az OTP-csoport kockázatitőkealap-kezelőjének vezérigazgatója is felszólalt. Mint mondta, téves a kormány azon véleménye, hogy a növekedést a vállalkozások dolgának megkönnyítése, így például a foglalkoztatás bővülését előidéző járulékcsökkentés helyett a fogyasztás, a belső kereslet élénkítésével sikerülhet elérni. Véleménye szerint két-három év múlva „fényévekre leszünk” attól a növekedéstől és foglalkoztatottsági szinttől, amit az ország vár, és akkor mindenki számára világos lesz, hogy korrigálni kell a gazdaságpolitikát.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. október 07. 09:24
Sajnos Gyurcsánynak igaza van. Csak azt nem tudom mi ebben a hír érték. 10 millió emberből 9,5 millió ezt mondja. Miért pont a Gyurcsánt emelik ki? Ilyen alapon 9.5 millió nevet fel kellene sorolni.
huttinger
2011. október 07. 07:18
"""Az ízesített sörökre, a kávéra és az alkoholos üdítőkre is kiterjesztené a kormány a népegészségügyi termékdíjat - írja a hvg.hu a birtokába került tervezet alapján. Az üdítőitalok, energiaitalok, előrecsomagolt cukrozott sütemények, a sós snack és az ételízesítő után szeptember 1-től vezették be a chipsadót. Alig telt el egy hónap, már el is készült a módosítás.""" Kimondottan a fogyasztás élénkítése céljából......
SBI
2011. október 07. 07:00
Eddig én is aggódtam. De most, hogy az ország legnagyobb hazudozója, Gyurcsány a költségvetés bukására számít , kicsit megnyugodtam.
kalasnyikov
2011. október 07. 05:16
sebaj feci....2o2o-ban hazahivunk majd Izraelből,hogy segits bennünket bevonulni a Kánaánba.....DDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!