Közösségi tv-je lesz Budapestnek

2011. október 18. 07:55

Pénteken dönt a Fővárosi Közgyűlés egy fővárosi közösségi televízió létrehozásáról. A csatorna a Főpolgármesteri Hivatal munkájának bemutatása mellett oktatási és nevelési funkciókat látna el. Az induló televízióra a Népszabadság szerint már el is különítettek százmillió forintot.

2011. október 18. 07:55

Fővárosi közösségi televízió létrehozását javasolja Tarlós István főpolgármester, és az előterjesztésről pénteken döntenek a Fővárosi Közgyűlésben - írja a Népszabadság. A lap szerint a fővárosi költségvetés vitáján már elkülönítettek százmillió forintot az induló televízióra.

A feladatot a Fővárosi Tanács által 1989-ben létre hívott és most újjáélesztett Városi Televíziózással Budapest Fejlődéséért Alapítvány látná el. A megalapítást követően a Fővárosi Önkormányzat közszolgáltatási szerződést kötne a közhasznú szervezetté alakított alapítvánnyal.

A Népszabadság közlése szerint az eredeti alapító közüzemi cégek - a Főgáz, a Főtáv, a BKV, a Fővárosi Csatornázási Művek, a Fővárosi Vízművek és a többiek - hozzájárultak az alapító okirat módosításához. A Budapest TV új stábjáról és a tervezetett műsorokról a lap kérdésére a főváros egyelőre nem kívánt tájékoztatást adni.

Az új alapítót okirat szerint a Főpolgármesteri Hivatal munkája mellett többek között Budapest építészeti és kulturális örökségének bemutatása, a gyermekek oktatásában és nevelésében való szerepvállalás és egy műsorújságként is funkcionáló hetilap kiadása lesz a tévé fő feladata.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
finekom
2011. október 18. 10:55
Hogy egy kicsit feldobják: Anettka bőrszerkóban ismerteti a Hivatal munkáját...
már foglalt
2011. október 18. 10:49
köztévére amúgy is nagy az igény...
kukagyerek
2011. október 18. 09:48
Úgy látszik a finesz álságos propagandájának terjesztéséhez, már kevés a hírtévé. Fogy a 2/3 ???
tarackos
2011. október 18. 09:06
Más helyzetben támogatnám, de most sztem mehetne máshová is a pénz, pl. a hátrányos helyzetűek iskoláira...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!