A cenzúra ellen tüntetnének a köztévések

2011. december 09. 13:26

Az FN24 szerint a retusálási ügy kapcsán a cenzúra ellen tüntetnek a köztévések a Magyar Rádió épülete előtt.

2011. december 09. 13:26

Spontán gyülekezést szerveznek a cenzúra ellen a köztévések a Magyar Rádió épülete elé péntek délután fél négykor. Az apropó a Lomnici-ügy. A retusálási botrány miatt csak a riportert, az aznapi vezető vágót és egy felelős szerkesztőt büntettek meg. Az FN24 szerint az érintettek csak a hírekből értesültek a szankciókról, előtte nem értesítették őket.

Az FN24-nek nyilatkozó köztévések szerint a megbüntetett riporternek legalább két szerkesztő szólt, hogy Lomnici nem lehet a képernyőn a vezetők döntése szerint. Ráadásul a sajtótájékoztatón a riporter még interjút is készített Lomnici Zoltánnal, amit nem tettek adásba.

Szabó László, az MTVA vezetője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában csak egy szakmaiatlan döntésnek és hülyeségnek nevezte a retusálást, és szerinte badarság az eset mögé bármilyen hátsó szándékot, felsőbb utasítást képzelni – írja az FN24.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2011. december 11. 15:23
http://m.blog.hu/ad/addict/image/pol/press_freedom_putin_ibelieveinadv.jpg
Sneé Péter
2011. december 10. 04:53
A cenzúra évszázados, retrográd hagyomány nálunk. Léte messze megelőzi az úgynevezett forró médiát. Régóta külön szakirodalom foglalkozik vele, lásd. Markovits Györgyi: A magyar írók harca a cenzúra ellen /Akadémiai Kiadó 1985) vagy Szörényi László: Delfinárium /Felsőmagyarország Kiadó 2000). A hitetlenkedőknek - "ilyen ma már nincs!" - személyes példákkal is igazolhatom: van, és lankadatlanul dolgozik.
cutcopy
2011. december 09. 22:36
"két szerkesztő szólt, hogy Lomnici nem lehet a képernyőn a vezetők döntése szerint. Ráadásul a sajtótájékoztatón a riporter még interjút is készített Lomnici Zoltánnal" Nem ráadásul, hanem pontosan arra a riportra gondolhattak.. az ostoba szerkesztők meg túlbuzgóságukban meg még egy másik riport hátteréből is kiszedték Lomnicit..) Egy kérdés maradt: miért nem tették adásba a Lomnici interjút..? Ha azért mert egy szocibérencnek tartják akinek szintén jelentős szerepe van az ország lepusztításában akkor azt mondják, ha meg azért mert nem képernyőképes kora esti időpontban akkor meg azért..)
HSL
2011. december 09. 19:22
Cenzorbán ártatlan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!