A Fidesz nélkül demonstrálnak a Fideszért

2012. január 12. 14:08

Március 15-ére tervezi a Fidesz „nagy”, erődemonstráló rendezvényét – mondta Kósa Lajos csütörtökön a hvg.hu-nak. A párt azt is közölte: hivatalosan nem áll a jövő szombati szimpátiatüntetés mellé. Kósa szerint a nemzeti ünnepen „nagyon sok embert” tudna a Fidesz az utcára vinni.

2012. január 12. 14:08

Március 15-ére tervezi a Fidesz „nagy”, erődemonstráló rendezvényét, amivel a párt saját tagságának is demonstrálná, hogy képes százezres nagyságrendben mozgósítani – mondta Kósa Lajos csütörtökön a hvg.hu-nak. „Általában március 15-ét meg szoktuk ünnepelni, és valóban sok támogatóra számítunk” – fogalmazott a Fidesz ügyvezető alelnöke. A Népszabadság értesüléseire reagálva - miszerint a rendezvényre Orbán Viktor februári évértékelő beszédekor kerülhet sor - Kósa elmondta: „az évértékelő egy másik műfaj, a legnagyobb létesítménybe sem lehet tíz-tizenkét ezer embernél többet elhelyezni” az ünnepen viszont „nagyon sok embert” tudna a Fidesz az utcára vinni.

A hvg.hu cikkében megjegyzi, március 15-én valószínűleg az ellenzéki tüntetők is utcára vonulnak majd, így minden eddiginél több ember lehet az utcákon. A hírportál arról is beszámolt, hogy a kormány mellett szerveződő január 21-i szimpátiatüntetés mellé a Fidesz nem áll oda hivatalosan.

Több közéleti személyiség Békemenet Magyarországért címmel hirdetett demonstrációt a kormány mellett a legnagyobb internetes közösségi oldalon jövő szombatra. A kezdeményezőkhöz csatlakozik a Civil Összefogás Fórum is. A megmozdulást Bayer Zsolt újságíró, Bencsik András főszerkesztő, Bencsik Gábor történész, Bíró Ica énekes, Pataki Attila zenész, Pozsonyi Ádám író, Schulek Ágostonné, Stefka István főszerkesztő, Szentmihályi Szabó Péter író, Szalay Károly író, Széles Gábor vállalkozó, Szőnyi Kinga műsorvezető és mások kezdeményezték.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvami
2012. január 13. 09:34
Fideszes tüntetés Fidesz támogatás nélkül... Ez valami újdonság a hazai politikában, nagyon beleillik Orbán Viktor stilusába...Igenis meg nem is...
kukagyerek
2012. január 12. 19:16
"Az összes magyar párt elviselhetetlen,..." ------------ Milyen összes, csak egy van!
nacionalista
2012. január 12. 18:26
Most is OTT KELL LENNED mert most van szükség rád!!!!!!
nacionalista
2012. január 12. 18:25
Igen MAGYAROK tiltakozzunk az országot lejárató magyarellenes liberális vöröskomiszárok belülről kifelé induló aknamunkája ellen. El kell söpörni az új komcsiveszélyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!