Közösség elleni izgatással vádolják Budaházyt

2012. január 10. 17:05

Közösség elleni izgatással gyanúsították meg Budaházy Györgyöt a 2008-as melegfelvonulással kapcsolatban – közölte a gyanúsított és ügyvédje kedden. Budaházy ellen házi őrizetet rendeltek el.

2012. január 10. 17:05

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) tavaly novemberi feljelentése alapján közösség elleni izgatással gyanúsították meg Budaházy Györgyöt a 2008-as melegfelvonulással kapcsolatban – közölte a gyanúsított és ügyvédje kedden. Budaházy ellen házi őrizetet rendeltek el. Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) országgyűlési képviselő, aki ügyvédként volt jelen a VIII. kerületi rendőrkapitányság előtt tartott sajtótájékoztatón közölte: ügyfelét a 2008-as melegfelvonulást megelőző, a Szent Korona Rádióban elhangzott kijelentéseivel kapcsolatban gyanúsították meg most, több mint három évvel az esemény után. Hozzátette: egyszer már megszüntették a nyomozást, ám „az ügyészség utasítására” újra elővették az ügyet.

Gaudi-Nagy Tamás kitért arra: bűncselekmény hiányára hivatkozva kérik az eljárás megszüntetését, mert a rádióban tett kijelentések szerintük a véleménynyilvánítási szabadság körébe tartoznak. Mint megjegyezte, ügyfele nem kapott szabályszerű idézést, hanem csupán szóban tájékoztatták arról, hogy elő fogják állítani. Közölte: „ez sem” felel meg a büntetőeljárási törvény szabályainak, ezért panasszal fognak élni. A sajtótájékoztatón Budaházy György azt mondta, botrányosnak tartja, hogy „megint a nemzeti oldaliakat, és nem a bolsevikokat meg a szociálliberális kormánynak az embereit, akiket kéne”, kérik számon.

Jelenleg a melegfelvonulással kapcsolatos kijelentéseivel összefüggő eljáráson kívül egy másik is folyik Budaházy György ellen. Az ügyészség szerint Budaházy 2007-ben létrehozta a Hunnia mozgalom elnevezésű szervezetet, hogy terrorcselekményekkel, főként Molotov-koktélos támadásokkal megfélemlítse az akkori MSZP-SZDSZ-es kormánytöbbség politikusait és a velük rokonszenvezőket, és így befolyásoljon parlamenti döntéseket. A támadások célpontjai javarészt az akkori kormánypárti politikusok otthonai, illetve a két párt székházai voltak.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. január 11. 03:24
Budaházy jó arc,nem kell bántani...
Biomechanoid
2012. január 10. 22:42
A magyar igazságszolgáltatás csak egy vicc. Lassan már az sem.
Faqtya ezredes
2012. január 10. 19:24
A nap kérdése 947 napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.
L066H
2012. január 10. 18:33
Budaházy elleni bizonyítékgyártás nagy buzgalmába bukott bele draskovics elftárs is. Egyik nap bemutatott a sajtótájékoztatón egy szántóföldi robbantást, hogy ez egy "igazi magyar terroristák robbantotta, igazi bomba". http://hvg.hu/itthon/20090727_magyarok_nyilai_robbantas_draskovics Majd másnap páran felismerték, hogy ez egy 2 évvel azelőtti piromániás, ártatlan gimnazisták kísérletezése volt. http://fn.hir24.hu/vilag/2009/07/29/diakcsiny_volt_helyiek_szerint Ebből persze nem lett ország-világot felháborító diktatúrázás a nyugati sajtóban. Pedig ez egy a hatalom által hamisított súlyos bizonyíték volt abból a célból, hogy egy ártatlan embert évtizedekre kivonjon a közéletből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!