Medgyessy kora miatt nem lenne miniszterelnök

2012. január 25. 10:44

Medgyessy Péter szerint gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, ezt azonban nem lehet a jelenlegi személyekkel végrehajtani. A volt kormányfő az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, ő kora miatt már biztosan nem vállalna vezető szerepet, de megjegyezte, vannak olyanok, akiket alkalmasnak talál erre a feladatra.

2012. január 25. 10:44

Medgyessy Péter szerint a változást akaró választók kényszerítik majd együttműködésre az ellenzéki pártokat, a kérdés csak az, lesz-e olyan személyiség, aki köré csoportosulhatnak ezek az erők. A volt kormányfő kedden este az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, ő kora miatt már biztosan nem vállalná ezt a vezető szerepet, de nevek említése nélkül megjegyezte, vannak olyanok, akiket alkalmasnak talál erre a feladatra. Mint mondta, nem kíván többet aktív politikai szerepet vállalni, a számára tetsző erők támogatását azonban nem zárta ki.

Medgyessy Péter egyebek mellett arról beszélt, nem értékeli túl az olyan kérdéseket, minthogy a monetáris tanács tagjainak fel kell-e esküdniük az új alaptörvényre, illetve nem foglalkozik például a szombati kormány melletti demonstrációval sem, helyette inkább az érdekli, milyen jövője van az embereknek, hogyan látják a kilábalást.

Hangsúlyozta, a magyar politikai vezetés mára felismerte a gazdasági egyensúly fontosságát, az igazi vita így szerinte most már arról szól az Európai Bizottsággal, hogy mi jelentheti a tartós megoldást az ország problémáira. Meglátása alapján a nagy elosztó rendszereken kellene változtatni, valamint lehetővé kellene tenni, hogy a bankok képesek legyenek finanszírozni a fejlődést, illetve, hogy visszatérjen a befektetők bizalma. Medgyessy Péter szerint ehhez gazdaságpolitikai fordulatra van szükség.

Úgy fogalmazott, alkalmazkodnunk kell a környezet feltételeihez, hiszen az „nem hülyeségeket diktál”. Megjegyezte, ezt a fordulatot nem lehet a jelenlegi személyekkel végrehajtani. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterre kitérve azt mondta, őt olyan elméleti közgazdásznak tartja, akinek vannak jó gondolatai, de – mint folytatta – „Isten mentse meg azt az országot, amely megvalósítja ötleteit”. Medgyessy Péter szerint Orbán Viktornak ezért szembe kell néznie saját magával és tudnia kell azt mondania, „jót akartam, de tévedtem”. A volt miniszterelnök szerint a nemzetgazdasági tárcavezető menesztését az emberek is pozitívan fogadnák.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2012. január 25. 14:28
Akinek kora van, múltja is van. Na, azzal van a baj.
OrangeOrder
2012. január 25. 12:02
Ja, meg a száznapos program, az volt az igazi gazdaságpolitika, teee :D
sine ira et studio
2012. január 25. 11:36
Ha zavarja a kora, akkor legyen csak alternatív miniszterelnök.
freehckr
2012. január 25. 11:35
„kora miatt már biztosan nem vállalna vezető szerepet” Aha, és a III/II-es D-209 kódszám már smafu, mi?! Normális országban nem hogy miniszterelnök nem lehetett volna, de az országgyűlésbe sem kerülhetett volna be. Még normálisabb országban 89-ben felakasztották volna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!