1981, az online sajtó hajnala

2012. február 22. 13:12

1981-ben több mint két óra kellett a napi újság digitális letöltéséhez, az egyes lapok pedig kísérletnek tekintették az online jelenlétet, nem kívántak profitálni belőle.

2012. február 22. 13:12

A legmodernebb újságírókat mutatja be a San Fransisco-i KRON-TV 1981-ben: a zsurnaliszták egy különleges szolgáltatás segítségével csatlakozhattak szerverekre, ahonnan kicsit több, mint két óra alatt letölthették a napi aktuális újságot.

A hozzáféréssel rendelkezők nyolc lap online verziója közül választhattak: a Columbus Dispatch, a The New York Times, a Virginian-Pilot & Ledger Star, a The Washington Post, a San Francisco Chronicle, a San Francisco Examiner, a Los Angeles Times, valamint a Minneapolis Star and Tribune közül. A San Fransisco-öbölben akkor mintegy 2-3000 egyéni PC-tulajdonos volt, akik közül több mint 500-an tartottak igényt digitális újságolvasára.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!