Titok, mennyiért terjesztik a Helyi Témát

2012. február 28. 13:24

Hiába kérte kétszer az atlatszo.hu, a Magyar Posta Zrt. nem hozta nyilvánosságra a Helyi Téma terjesztési díjait. A Vitézy László jobboldali vállalkozó tulajdonában álló lapot 1500 postás kézbesíti hetente ingyenesen.

2012. február 28. 13:24

Január óta terjeszti a Vitézy László jobboldali vállalkozó tulajdonában álló Helyi Téma című területi lapot a Magyar Posta Zrt., az atlatszo.hu részére kiadott szerződéseken azonban a részvénytársaság kitakarta a kézbesítési munka árát. A pontos terjesztési díj közzétételét ismételt megkereséskor arra hivatkozva tagadta meg az állami vállalat, hogy „ezen adatok nyilvánossága aránytalan sérelmet okozna a Posta üzleti tevékenységében”olvasható az atlatszo.hu-n. A szerződés jelenlegi teljesítési értéke nyilvános: 65-70 millió forint.

Az ingyenes politikai-közéleti lapot Budapesten – a lap weboldalán közzétett médiaajánló szerint – 1500 postás kézbesíti, amely a Matesz adatai szerint  2011. negyedik negyedévében országosan hetente 675 ezer példányban terjesztettek. A Helyi Téma – melynek hirdetési aránya az egész újságon belül eléri a 47 százalékot, egy módosítás miatt mégsem fizet zöldadót – üzleti beszámolója szerint 2010-ben 1,29 milliárd forintos nettó árbevételt ért el.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!