Nem figyelt a kiskorúakra, újra fizethet a TV2

2012. március 19. 15:22

Újra megbüntetheti a médiahatóság a TV2-t, a csatorna ugyanis nem tartotta be a kiskorúak védelme érdekében hozott, káromkodást, dohányzást, illetve alkoholfogyasztást bemutató felvételekre vonatkozó szabályokat.

2012. március 19. 15:22

A TV2 ÖsszeEsküvők című műsorát, és annak Esküdj! című késő este vetített összefoglaló adásait vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elsősorban a gyermekeket károsan befolyásoló, kritikus tartalmak kiszűrése érdekében. A közel 150 adás elemzése során kiderült: a csatorna a káromkodásokat sok esetben nem némította el, vagy nem megfelelően halkította le. Az összesen 813 otromba kifejezés több mint a fele kifejezetten durva káromkodás volt - számolt be az mmonline.

A műsorelemzők összegzése szerint hetente átlagosan ötször lehetett cigarettázókat látni a képernyőn, egy alkalommal az egyik cigarettamárka neve is elhangozhatott a műsorban. Négyszer mutattak szeszfogyasztást is, a részegséget pedig hangsúlyosan ábrázolták a szerkesztők.

Az mmonline emlékeztet: 2010-ben a Joshi Bharat című műsor kapcsán a TV2 120 millió forint bírságot fizetett, az Édes négyes című produkcióját 100 millióra büntették.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!