Blogger pereli a Timest

2012. április 14. 20:38

A többszörös díjnyertes NightJack című blog írója bepereli a The Timest, a rangos brit lap ugyanis a blogger e-mailcímének feltörésével nyilvánosságra hozta az író évek óta titkolt kilétét.

2012. április 14. 20:38

Richard Horton detektívként dolgozik az angliai Lancashire megye rendőrségén, és NightJack című blogját több sajtódíjjal ismerték el. A szerző neve egészen addig nem volt ismert, amíg a The Times 2009-ben fel nem tárta, hogy kitől származnak az internetes jegyzetek. Horton azonnal közölte, hogy a lap kizárólag az ő email-adatainak illegális megszerzésével azonosíthatta őt. A The Times ezt először cáfolta, de később elismerte, hogy egyik munkatársa, Patrick Foster feltörte Horton email-szerverét, és így jutott a személyes adatokhoz.

James Harding, a The Times főszerkesztője a Murdoch-lapcsoport hasonló ügyeinek feltárására hivatott vizsgálóbizottság előtt elnézést kért Hortontól a történtekért. Ugyanakkor közölte azt is, hogy nem volt tudomása Foster eljárásáról, és így engedélyt sem adott neki e módszerek alkalmazására. Horton ennek ellenére kártérítési pert indított a The Times ellen.

Rupert Murdoch ausztrál-amerikai sajtómágnás brit lapcsoportjának ügyében azóta folyik párhuzamosan több vizsgálat, hogy tavaly nyáron kiderült: a Murdoch-csoporthoz tartozó News of the World feltörte, és exkluzív információk reményében lehallgatta egy tíz éve elrabolt és brutálisan meggyilkolt 13 éves angol kislány, Milly Dowler mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét, miközben az akkor már halott gyermeket a rendőrség még nagy erőkkel kereste.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!