Csak Európában csökkentek a reklámköltések

2012. április 14. 08:34

Hét százalékkal többet, összességében a magyar GDP négyszeresét költötték tavaly reklámra a vállalatok világszerte – derül ki a Nielsen felméréséből. Legnagyobb mértékben, 18 százalékkal a ruházati cikkek hirdetési büdzséje növekedett.

2012. április 14. 08:34

A magyar GDP majdnem négyszeresét, 498 milliárd dollárt költöttek tavaly reklámra a vállalatok világszerte – derül ki a Nielsen közleményéből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez. Ez hét százalékkal több az egy évvel korábbinál. Legnagyobb mértékben, 18 százalékkal a ruházati cikkek hirdetési büdzséje növekedett, majd az egészségvédelem és kereskedelem következik 11, illetve 9 százalékkal.

A fogyasztók médiahasználatáról és vásárlásairól informáló globális vállalat adatai szerint Európában 0,4 százalékkal csökkent a reklámköltés tavaly az előző évhez viszonyítva. Az Egyesült Államokban plusz 2 százalékot regisztrált a Nielsen, míg a többi földrészen 11-12 százalék növekedést.

A sajtó minden ágában emelkedtek a reklámbevételek. A hirdetési piac 65 százalékát birtokló televíziónál, valamint a rádiónál plusz 10-10 százalékot, a magazinoknál 2, az újságoknál pedig 1 százalék többletet könyvelhettek el. Kiemelkedik az internetes reklámköltéseknél a növekedés 24 százalékos mutatója, de erősödött a köztéri reklám és mozireklám pozíciója is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!