Nagyító alatt az ügynökkérdés — Beszélgetés a Corvinuson

2012. április 23. 16:05

Neves történész résztvevőkkel szerveznek kerekasztalt az ügynökkérdésről kedden, a PHE Corvinus hallgatói egyesület rendezésében.

2012. április 23. 16:05

Kedd este hat órától „Nagyító alatt az ügynökkérdés” címmel kerül megrendezésre egy beszélgetés két elismert történész, Tóth Eszter Zsófia és Rainer M. János segítségével, az est moderátora Kurtán Sándor lesz. A politológus hallgatói egyesület, a PHE Corvinus szervezésében megrendezésre kerülő esemény beharangozója szerint: „alászállunk az előző rendszer állambiztonsági hálózatainak rejtélyes világába. A rendszerváltás óta eltelt bő két évtized során újra és újra előbukkant az állampárti időszak egyik nyomasztó öröksége, az ügynökkérdés. Az elmúlt hetekben, hónapokban ismét napirendre került a feltáratlan állambiztonsági múlt, mint a demokráciánkat kezdetektől mérgező, alapkérdésekhez vezető kibeszéletlen ügy”.

  A rendezvényen többek között az alábbi kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők: miben áll az ügynökkérdés jelentősége a '89 utáni generációk számára?, Lehet-e megoldás a teljes nyilvánosság?, Megváltozhat-e gyökeresen a rendszerváltásról alkotott képünk?, Lehet-e katarzist elérni 20 év elteltével?

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. április 23. 22:20
Mennyit tökölődnek az ügynökkérdésen - csak nem azért tán, hogy elvonják a figyelmet egy még nagyobb gondról: a privatizáció visszásságairól. Kiknek volt itt annyi pénze,hogy vállalatokat vehessen? Kiknek adtak a bankok kölcsönöket, melyeket elfelejtettek visszafizetni, és a bankokat konszolidálni kellett? Milyen szerződéseket kötöttek külföldiekkel, melyeket azért is semmisnek kell tekinteni, a magyar állam egyoldalúan annyira rosszul járt vele? Miféle korrupciós esetek voltak? E kérdések kivizsgálása hozna a konyhára,de ettől az elvtársak még jobban félnek,mint az ügynöklistáktól.
Senior
2012. április 23. 19:08
Lézer Jani: Hogy van pofájuk ezeknek a zegyetemistáknak, hisz részben 90 előtt születtek, a szüleikről, nagyszüleikről nem is beszélve. Kövér Laca: Megmondtam, hogy natúr intellektuális polémia.
liberálzöld.
2012. április 23. 17:16
A közvéleménynél nevesebb szakértő nincs. Szóval: közzé tenni az ügynöklistát! Hulljon a férgese.
kjkj945
2012. április 23. 17:14
Remélem az eredményről is kapunk infót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!