Nem kerülhetett a Kossuth Rádió műsorába az MSZP-s politikus?

2012. április 29. 13:44

Határozottan foglalt állást nyugdíj témában az MSZP-s Ipkovich György a Kossuth Rádió műsorában, a felvétel nem került adásba - írja a nyugat.hu. Később újra felvették a műsort, akkor azonban már egy LMP-s politikus ült Ipkovich helyén.

2012. április 29. 13:44

Ipkovich György szocialista országgyűlési képviselőt, a jobbikos Novák Elődöt, valamint a KDNP-s Varga Lászlót hívta meg műsorába az MR1 Kossuth Rádió, hogy a múlt rendszerben kitüntettek nyugdíj-kiegészítésének megszüntetéséről vitázzanak. Az egyórás műsorban mindhárom szereplő kifejtette véleményét, ám a felvételt követően a szerkesztő közölte az MSZP sajtósával: a beszélgetés nem kerül adásba. A nyugat.hu cikke szerint a szerkesztő akkor azt is kijelentette: később ismét felveszik a teljes műsort, de akkor már nem Ipkovich György, hanem egy LMP-s képviselő közreműködésével. Novák Elődöt és Varga Lászlót az új felvételre is meghívták.

„A sajtósunkon keresztül álltunk kapcsolatban a műsor készítőivel, engem a pártom jelölt ki, hogy vegyek részt a vitában. Kétségkívül erős kritikát fogalmaztam meg a kormány nyugdíjpolitikájával kapcsolatban, ám ettől függetlenül is felháborítónak tartom ezt az eljárást. Úgy vélem, lehet ugyan 20-22 évre visszanyúlva foglalkozni a nyugdíjak megállapításával, de tudtommal az ezzel kapcsolatos teendőket az Antall-kormány már elvégezte a 90-es évek elején. Akkor megvontak minden olyan régi, kiemelt nyugdíjat, ami az előző rendszerhez kötődött. Azt gondolom, ez a mostani helyzet csupán arra jó, hogy a kormány megpróbálja elterelni a figyelmet a rövidesen következő, a nyugdíjasokra nézve hátrányos intézkedésekről” – nyilatkozta Ipkovich a nyugat.hu-nak.

Az MSZP-s politikus emlékeztetett: korábban ugyanebben a műsorban, ugyanezen szereplőkkel már folytattak egy vitát, akkor adásba is került a műsor.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2012. május 01. 12:27
„felháborítónak tartom ezt az eljárást” Ti ugyan ezt csináljátok/csináltátok a Jobbikkal. Na, most hogy ízlik a nyalóka? :)
L066H
2012. május 01. 12:26
A szoci képviselők mostanában már annyira trágáran és bunkón fogalmaznak, hogy egyáltalán nem csodálkozom a dolgon. Ez azért van, mert a népszerűségük arra szintre került, ahol mindegy a kontextus, csak beszéljenek róluk.
slomovicz
2012. május 01. 12:26
Hol vannak már azok a szép elvtársi idők amikor az emeszpével és elődjével kellett egyeztetni, mi megy adásba és mi nem. Dícső idők , amikor a Napkeltével indult a reggel és "Élő szilveszteri adást " közvetitett a Kubában koktélozó Megyesivel az MTV. Igy is elég csatornán és reggel - este tovább nyomja a hazug gyülölet propagandáját az emeszpé- élén a nagyképű , öntelt Gúr Nándorral, aki bárkibe rögtön belefolytja a szót- ugyhogy elvtársak- egy kimaradt- na bumm! Elvtársak! Eltakarodhatnátok már a közéletből a bús , bánatos, náthás... P,ba!
Antigoné
2012. április 30. 21:22
Ha így történt, fölösleges és hülye elébemenés volt a Kossuth Rádió részéről, kicsinyes és nem méltó a közszolgálatisághoz. Kíváncsi vagy a reakcióra (ha lesz).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!