The Sun: újabb újságírót tartóztattak le

2012. április 19. 21:25

Őrizetbe vették csütörtökön a legnagyobb példányszámú brit bulvárlap, a The Sun első számú udvari tudósítóját, illetve két másik személyt a News of the World egykori bulvárlap ügyében.

2012. április 19. 21:25

Őrizetbe vették csütörtökön a legnagyobb példányszámú brit bulvárlap, a The Sun első számú udvari tudósítóját a Murdoch-sajtóbirodalom brit lapjai körül kirobbant súlyos etikai botrány ügyében. A 36 éves Duncan Larcombe-ot azzal gyanúsítja a Scotland Yard, hogy köztisztviselőket fizetett le a királyi családról szóló bizalmas információk kiszolgáltatásáért. Larcombe-bal együtt két másik személyt – köztük egy volt katonatisztet – is őrizetbe vettek csütörtökön.

A botrányt eredetileg az robbantotta ki, hogy tavaly nyáron kiderült: a The Sun azóta megszüntetett vasárnapi testvérlapja, a News of the World feltörte és exkluzív információk reményében lehallgatta egy tíz éve elrabolt és brutálisan meggyilkolt 13 éves angol kislány, Milly Dowler mobiltelefonjának üzenetrögzítőjét, miközben az akkor már halott gyermeket a rendőrség még nagy erőkkel kereste.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!