A demokráciáért demonstráltak Áder beiktatása után

2012. május 10. 14:59

Tucatnyi civil követelt valódi demokráciát Áder János köztársasági elnöki beiktatása után a Sándor-palota előtti téren csütörtökön. A flashmob résztvevői bíznak az új elnökben.

2012. május 10. 14:59

Valódi demokráciát követelt az Occupy-csoport szervezésében tucatnyi civil demonstráló Áder János köztársasági elnöki beiktatása után a Sándor-palota előtti téren. A flashmob (villámcsődület) résztvevői így kívánták felhívni az új államfő és a közvélemény figyelmét a demokrácia és a társadalmi igazságosság fontosságára.

A békés performance-on kifeszített molinókon egyebek mellett a Nem minket képviselnek és a Demokráciát most! feliratok voltak olvashatók. A flashmob résztvevői különböző papírpénzekkel ragasztották le a szájukat, arcuk elé pedig vezető kormánypárti és ellenzéki politikusok kettéosztott fotóit tették fel. Bán Krisztián, az esemény szónoka úgy fogalmazott, hogy bíznak „Áder János államfői nagyságában, hogy képes valóban felülemelkedni a pártpolitikai érdekek körül forgó csatározásokon, és el tudja látni az alaptörvényben foglalt feladatait”. Álláspontja szerint Schmitt Pál korábbi köztársasági elnöknek ez nem sikerült, lemondását is azzal indokolta, hogy „képtelen megtestesíteni a nemzet egységét”.

„Többé nem hagyhatjuk, hogy döntés szülessen rólunk, de nélkülünk” – hangzott el a felszólalás végén. A demonstráción nem történt rendbontás.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajdú Sógor
2012. május 10. 21:27
A szadeszmaffia?
nyugi
2012. május 10. 21:24
"flashmob (villámcsődület)" Legalább annyit tudnának, hogy ezt ne fordítsák villámcsődületnek.
Szervtolvaj
2012. május 10. 15:40
Egyáltalán miért foglalkoznak a híradások ezzel a 8-10, láthatóan önmagukat definiálni sem képes, feltűnést kereső emberrel? Ha én összeszedem a barátaimat és csinálunk egy 15-20 fős dzsemborit fent a Várban, a füvön, mi is bekerülünk? :)
freehckr
2012. május 10. 15:13
Occupy-csoport, muhahaha. :D Egy laza hétköznapi sörözésre több embert tudok összecsődíteni, mint ők egy tiltakozó akcióra... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!