Kinevezik az új minisztert és az új államtitkárokat

2012. május 29. 08:33

Áder János ma kinevezi Varga Mihályt tárca nélküli miniszterré, Lázár Jánost a Miniszterelnökséget vezető államtitkárrá, valamint a miniszterelnökség további két államtitkárává Szijjártó Pétert és Győri Tibort. Szintén ma választja meg frakcióvezetőnek Rogán Antalt a Fidesz.

2012. május 29. 08:33

Áder János államfő kedd délután a Sándor-palotában nevezi ki június 2-i hatállyal az új minisztert és államtitkárokat. Varga Mihály – Fellegi Tamás utódjaként – az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal folytatandó tárgyalásokat irányítja majd tárca nélküli miniszterként. Őt az eddigi Fidesz-frakcióvezető, Lázár János váltja a Miniszterelnökség élén.

Szijjártó Péter, Orbán Viktor kormányfő jelenlegi szóvivője államtitkárként a miniszterelnök nemzetközi kapcsolataiért felel, Győri Tibor pedig jogi munkát végez majd. Azt, hogy Szijjártó Péternek lesz-e utódja a szóvivői poszton, és ha igen, ki, egyelőre nem tudni, az azonban biztos – mint arról Lázár János beszámolt a Délmagyarországnak –, hogy a Miniszterelnökségen ezentúl lesz egy parlamenti és egy stratégiai helyettes államtitkárság, valamint egy koordinációs csoport is. Utóbbi azon fog dolgozni, hogy a vidék, a választókörzetek érdekei érvényesüljenek. A Fidesz-frakció új vezetőjéről, Rogán Antalról is ma döntenek.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. május 29. 10:46
"A Fidesz-frakció új vezetőjéről, Rogán Antalról is ma döntenek." ---- Már remélni sem merem, hogy jól!
Antigoné
2012. május 29. 09:32
Lázár és Rogán nem túl szimpatikus, de Varga Mihály nagyon jó lesz főtárgyalónak: korrekt, felkészült szakember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!