Lázár: Vissza kell adni a reményt

2012. május 25. 08:26

A Délmagyarországnak Hódmezővásárhely fideszes polgármestere kifejtette: a kormánynak a következő két évben azon kell dolgoznia, hogy könnyítse az emberek életét. Az elmúlt években mindenki meghozta a maga áldozatát, most már a sikernek kell jönnie – mondta. Lázár János júniustól a Miniszterelnökséget vezető államtitkárként folytatja majd munkáját.

2012. május 25. 08:26

Lázár János szerint a kormánynak a következő két évben azon kell dolgoznia, hogy könnyítse az emberek életét. Vissza kell adni a reményt – mondta a Délmagyarországnak Hódmezővásárhely fideszes polgármestere, aki júniustól a Miniszterelnökséget vezető államtitkárként folytatja majd munkáját. „Magyarországon nem demokratikus deficit van, hanem szociális. Ez a legsúlyosabb probléma. Nagyon sokan nem látják a jövőt, elvesztették a reményt. Az elmúlt években mindenki meghozta a maga áldozatát, most már a sikernek kell jönnie” – fogalmazott a pénteken megjelent interjúban a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki azt is elárulta a lapnak, családjával nem költözik a fővárosba, és polgármesteri működését sem befejezi, hanem megszakítja.

 
Lázár János jövőbeni feladatával kapcsolatban kifejtette, Orbán Viktor miniszterelnök arról tájékoztatta a frakciót és a kormányt, hogy érdemi változást tervez a kormányzásban. Ennek a lényege, hogy a következő időszakban a kormányzati munka politikai koordinációjának, összehangoltságának erősebbnek kell lennie. A vidék elképzelései, tervei, vágyai be kell, hogy épüljenek a kormányzati munkába, és ennek meg kell jelennie az uniós források elosztásában is. Az elkövetkező kormányzás legfontosabb iránya a vidékfejlesztés – fejtette ki. A fideszes politikus kitért arra, hogy zajlik a nagy rendszerek átalakítása, az egészségügy, az oktatás, a közigazgatás megújítása. Mint mondta, a demokratikus keretek, a törvények megvannak, meg kell tölteni ezeket tartalommal. El kell érni az érdekek összehangolását, azt, hogy jól működjenek ezek a rendszerek. Hogy sikeres legyen a kormányzás – közölte Lázár János.
 
Lázár János államtitkárként a Miniszterelnökség szervezetében is változásokat tervez: lesz parlamenti helyettes államtitkárság, amely a miniszterelnök parlamenti munkáját szervezi, és  politikai programjának érvényesülését követi a jogalkotás folyamatában. A stratégiai helyettes államtitkárság a Magyarországon működő különböző stratégiai központok véleményét, kritikáját, javaslatait próbálja meg ötvözni, annak érdekében, hogy nyomon kövesse, a választási programhoz képest a kormány teljesítménye hol tart. A harmadik egy koordinációs csoport lesz, amely azon dolgozik, hogy a vidék, a választókörzetek érdekei érvényesüljenek.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. május 26. 00:13
Innentől jön a kampány...grat!:((
dönci4
2012. május 25. 13:57
Ahogy elnézem, nem sok sikert arattál az ócska dumáddal lézerjani. Az meg nyilván a véletlen műve, hogy szinte csak a "liberálbolsik" kommentelnek. Hova lettek a fülkeforradalmárok?
jag3
2012. május 25. 11:59
Hát, ha Lázár szerint "már csak" a tartalommal megtöltés van hátra... Istenkém, én láttam már nyugati cégvezetést igy viselkedni. Az azelőtt volt, hogy felvásárolták őket...
liberálzöld.
2012. május 25. 11:39
"Lázár: Vissza kell adni a reményt" Igen. Előtte meg az ellopott pénzt. Meg azt amit eltőszdéztél. Ha ez meglesz, akkor már a reménnyel nem is kell foglalkoznod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!