A magyar média szabadságáért aggódtak Brüsszelben Kroesék

2012. június 28. 10:15

Többek mellett Neelie Kroes digitális politikáért felelős biztos és Hugh Grant brit színész is a magyar média szabadságát féltette egy brüsszeli konferencián – írja a Magyar Nemzet.

2012. június 28. 10:15

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a brüsszeli egész napos páneurópai fórumon ismét szóba került Magyarország – írja a Magyar Nemzet. Neelie Kroes digitális politikáért felelős biztos többször Magyarországgal példálózott, mint olyan uniós ország, ahol fenyegetik a média szabadságához való alapvető jogot. Szerinte ez gátja a jó kormányzásnak is, valamint úgy vélte, hogy a magyar helyzet a polgárok szabadságjogait és a demokráciát is fenyegeti.

Claude Moraes brit EP-képviselő szerint is sértik az alapjogokat Magyarországon, ezért szerinte fel kellene függeszteni hazánk szavazati jogát. Lorenzo Marsili, az Európai polgárok kezdeményezése a média-pluralizmusért részéről pedig azt mondta a Magyar Nemzet szerint, hogy Magyarországon azért alkották meg a médiapluralizmust, hogy a média és a szólás szabadságát sértsék. Úgy vélte erre az Európai Bizottság nem adott megfelelő választ. A konferencián részt vett Hugh Grant brit színész is, aki szerint Magyarország a média fölötti uralom átvételével fenyeget az állam.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. június 30. 21:19
Magyar médiának legnagyobb baja, hogy nem kimondottan magyar kézben van
Hunor N.
2012. június 29. 22:16
Ez már az új. Orbán valakinek már megint nem feküdt le, ezért a felajzott visítás. Ez minden alkalommal így lesz. Amikor Kovács Laca meg a Kuncze is előbújik, akkor már nagy a baj, ha még a siffzongorista is ajvékol, meg a Konrád is, na akkor van igazi gáz.
Hunor N.
2012. június 29. 22:16
Egy skót anya gyermekétől az ember többet várna.
Kronikas
2012. június 29. 22:15
Válaszul a Hugh Grant filmeket ezentúl retusálják :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!