Államilag finanszírozott hackertámadásoktól óvhat meg a Google

2012. június 07. 18:21

Szokatlan üzenetet kaphatnak ezentúl a Gmail, a Google, illetve a Google Chrome felhasználói; a szolgáltató arra figyelmeztet, hogy államilag finanszírozott hackertámadás érheti a számítógépet, a veszély valódi fennállása esetén.

2012. június 07. 18:21

Szokatlan üzenetet kaphatnak ezentúl a Gmail, a Google, illetve a Google Chrome felhasználói; a szolgáltató arra figyelmeztet, hogy államilag finanszírozott hackertámadás érheti a számítógépet, a veszély valódi fennállása esetén. Az atlatszo.hu az ejc.net cikke alapján azt írja, a figyelmeztetést az oldalak tetején lehet majd látni. Hogy az egyes veszélyek forrása éppen melyik országból érkezik, azt a Google nem fogja közölni, de „a részletes jelentésekben erős utalások lesznek arra, hogy államilag támogatott csoportok akciójáról van szó vagy sem” – közölte blogján Eric Grosse, a Google biztonságtechnikai részlegének alelnöke.

A cég bejelentését egy héttel azután tette, hogy kiderült, a Flame adatvadász vírus információkat gyűjtött elsősorban közel-keleti számítógépeken, de magyar gépekre is eljutott. Szakértők szerint a Flame-et ugyanazok készítették, akik az Egyesült Államok és Izrael által szponzorált Stuxnetet – írta a portál.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
phaidros
2012. június 08. 12:05
Anti-TEK feature? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!