Egyelőre megmenekült a Radnóti

2012. június 05. 10:53

A szülők és volt diákok adományainak köszönhetően 2012 végéig megoldódott az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájának finanszírozási gondja – írja az eduline.hu.

2012. június 05. 10:53

Tomcsányi Péter, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájának vezetője körlevélben kért segítséget, miután az ELTE a 2,7 milliárdos állami elvonások miatt közölte: a jövőben a középiskolának kell fizetnie közüzemi díjainak felét. Ez 22 millió forintot jelent, amire viszont az intézménynek nem volt pénze. 

Az iskola alapítványa azonban szülők és volt diákok adományainak köszönhetően 23 millió forintot gyűjtött össze, így a Radnóti 2012 végéig biztosan ki tudja fizetni számláit. „Azt viszont még nem látjuk, 2013-tól hogyan alakul majd a helyzetünk. Folyamatosan tárgyalunk az ELTE-vel” – mondta el Tomcsányi az eduline.hu-nak.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medve
2012. június 05. 18:34
Ha van valami, amit nem kéne csesztetni, az az oktatás. A Radnóti egy nagyon jó gimi, érték, meg kell őrizni. A zsidósághoz annyi köze, hogy régen felekezeti iskola volt. De különben is mindegy, hogy mi volt régen, az csak a szerencsétlen antiszemitáknak számít. Sok volt Radnótis ismerek, egy része (többség)totál jobbos. e ez se számít. A lényeg, egy nagyon jó gimi.
Királyvizet Károlyira
2012. június 05. 11:26
nehéz lehetett összeadnia a pénzt a sok zsidó családnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!