Emlékhelyek látogatására kötelezték a holokauszttagadót

2012. június 13. 10:50

Nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy holokauszttagadó férfit, egyben előírta számára, holokausztemlékhelyeket látogasson meg. Politikai rendezvényeken azonban nem vehet részt a jövőben.

2012. június 13. 10:50

A Fővárosi Törvényszék honlapján olvasható közlemény szerint N. György 2011. október 23-án a Nem tetszik a rendszer elnevezésű demonstráción nagy nyilvánosság előtt magasba tartott egy táblát, amelyen héberül „a holokauszt nem történt meg” felirat volt olvasható. A bíróság a vádlottat a nemzetiszocialista rendszerek bűnei nyilvános tagadása miatt első fokon 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte, és elrendelte pártfogó felügyeletét.

Emellett külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott ne látogasson politikai rendezvényeket, demonstrációkon ne vegyen részt. Továbbá legalább három alkalommal látogasson el a budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, és az ott látottak alapján összegezze, foglalja össze gondolatait, vagy egyszer tekintse meg az auschwitzi emlékhelyet, vagy a jeruzsálemi Jad Vashem Emlékparkot, és írja meg véleményét. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Az MTI információja szerint N. György egyike annak a két fiatalnak, akit hétfőn közérdekű munkára ítélt a bíróság, mert három éve tojással dobálták meg Demszky Gábor volt szabad demokrata főpolgármestert.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mohican
2012. június 14. 22:59
Kétszeresen is meggyőzött...
mohican
2012. június 14. 22:58
A kommentek olvasása meggyőzött arról, hogy nem hülyeség ez a törvény.
mohican
2012. június 14. 22:55
A kommentek olvasása meggyőzött arról, hogy nem hülyeség ez a törvény.
magnamater
2012. június 14. 14:03
Jó hír a kilakoltatottaknak, jó hír az állástalanoknak: 3 évre lakást, teljes ellátást kapnak, ha nyilvánosan kihirdetik: a holokauszt nem történt meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!