Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

LMP: A Miniszterelnökség fizessen

2012. június 19. 10:40

A párt szerint ha a kormány koordinálása mellett a magyar jogrend megsérti a nemzetközi jogi kötelezettségeket, akkor a Miniszterelnökség költségvetéséből kellene fedezni az ezzel kapcsolatos fizetési kötelezettséget.

2012. június 19. 10:40

Szabó Tímea és Schiffer András közleményében arra emlékeztet, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság szerint Magyarország megsértette a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot, amikor büntetőeljárás során megrovásban részesítette Fratanolo Jánost, a Magyarországi Munkáspárt 2006 korábbi elnökét, amiért egy rendezvényen ötágú vörös csillagot viselve jelent meg és nyilatkozott a sajtónak.

Hozzáteszik: a kormány azonban a strasbourgi bíróság döntése ellenére is kitartott a vörös csillag nagy nyilvánosság előtti használatának tilalma mellett, és nem értett egyet az ítélet végrehajtásával. Az ítélet időközben véglegessé vált, így a pert vesztet magyar államnak 6400 eurós kártérítést és perköltséget kell megfizetnie. A kormánypárti javaslat szerint azonban az állam helyett a pártoknak kellene állni a „cechet”.

Az LMP szerint a Miniszterelnökségnek a kormány koordinálása során biztosítania kell, hogy a magyar jogrend ne sértse meg a nemzetközi jogi kötelezettségeket. A párt ezért úgy módosítaná a javaslatot, hogy ha ezt a kötelezettséget nem teljesítik, és az Emberi Jogok Európai Bírósága vagy az Európai Unió Bírósága fizetési kötelezettséget ró az államra, azt a Miniszterelnökség a költségvetéséből vonják el.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2012. június 19. 15:09
Nem tudom, a nagy meleg teszi, vagy az amúgyis kicsit nehezebb felfogású jobbos kommentelők vannak csak itt. Tehát: az LMP javaslata nem arról szól, hogy a vörös csillag önkényuralmi jelkép-e vagy sem. (Ezért pl. sky.net, ördöngös pepecselés, vagy bini számára javasolnám a szöveg újraolvasását). Arról van szó, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság Magyarországot elítélte, és 6400 euró kártérítés, illetve perköltség fizetésére kötelezte. A parlamentnek benyújtott kormánypárti javaslat szerint ezt az összeget a pártoknak kellene állnia. Schiffer András és Szabó Tímea javaslata az, hogy ezt a kártérítést és perköltséget a Miniszterelnöki Hivatal fizesse.
luga
2012. június 19. 14:58
Azért a nyugati szalon-baloldalt szívesen beutalnám egy jó kis GULÁG látogatásra, nyakukban egy vörös csillaggal.
OmegaMale
2012. június 19. 13:51
"a Miniszterelnökség költségvetéséből kellene fedezni az ezzel kapcsolatos fizetési kötelezettséget." Részemről okés a dolog, ha ezen logika szerint minden kormányzás alatt felvett hitelért azok a politikusoknak kell majd személyesen felelnie, akik felvették. Pl. a Sky kapitámy felel az Alstom-ért és a BKV hiteleiért. Remélem sok egészséges szervet fog tudni adományozni az a maroknyi ember, mert még az dédunokáik szerveire is jó előre bejelentkeztek már a hitelezők... Sőt, tudok még: az ország megítélését negatívan befolyásoló, egyértelműen rövidlátó poltikai érdekek által motivált lejárató akciók gazdasági és társadalmi követkzményéért feleljenek az ellenzéki pártok, pl. az LMP. Érdekes lenne egyszer végimenni rajta, hogy az ellenzéki pártok és a média eddig, államadóság kamatfelárban, CDS-ben hozzávetőlegesen mennyibe kerül is az adófizetőknek, akikre hivatkozva óbégatnak, hogy a kormány sokba kerül...
bini
2012. június 19. 12:56
Schiffer egy hülye, mivel egyértelmüen védi dédpapi vörös csillag égisze alatt véghezvitt patkányforraqdalmat aminek következtében az országot keresztül-kasul bejárt páncélvonatok általl felakasztott kivégzett emberek sorfala kisérte. És ez csak a kezdet5 volt, ami 89-ig trtott egy pár évtized megszakitással. Undoritó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!