Nem nyomoznak az Arany Alkony idősotthont ért vádak miatt

2012. június 15. 15:42

A BRFK közlése szerint a beszerzett adatok és információk nem alapozták meg a büntetőeljárás elrendelését. Az Arany Alkony idősotthont két volt dolgozója vádolta azzal a Hír TV Célpont című műsorában, hogy szándékosan küldtek a halálba lakókat.

2012. június 15. 15:42

Nem indult nyomozás az Arany Alkony idősotthont ért vádak miatt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére pénteken azt közölte: az ügyben korábban feljelentéskiegészítést rendeltek el. „Az ennek során beszerzett adatok és információk nem alapozták meg büntetőeljárás elrendelését, ezért a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya a feljelentés elutasításáról rendelkezett” – tette hozzá a BRFK.

A Hír TV Célpont című műsor egyik május közepi adásában nyilatkozott az idősotthon két volt dolgozója egyebek mellett arról, hogy szándékosan küldtek a halálba lakókat. Ezt követően a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy az ügyben a csatorna feljelentést tett szándékos emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. 

Az otthonokat működtető cég az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: mindez óriási riadalmat keltett az otthonokban lakó idősek és azok családtagjai körében; a felmérhetetlen anyagi és erkölcsi károk miatt jogászokkal vizsgáltatják az ügyben megjelent sajtóhíreket.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2012. június 16. 11:31
Szegény romáknak nem szabd rettegniök. Szegény cigányoknak nem szabad rettegniök. Szegény öregeknek mért kell rettegniök? Mért nem vizsgálják ki a nyugtalanító esetet?!
gary_cooper
2012. június 15. 22:46
Hát akkor még kell némi információt gyüjteni, hogy megindulhasson a nyomozás. Pedig ott valami büzlik...
magnamater
2012. június 15. 17:17
Az ország valamennyi öregjét megnyugtatta volna, ha kivizsgálják az esetet.
cili
2012. június 15. 16:48
Oké. Akkor majd később...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!