Tízmillióra büntették az RTL-t

2012. június 01. 15:13

A Magyar RTL Televízió Zrt. vizsgált reklámjai nem feleltek meg az összehasonlító reklámokkal szemben támasztott tárgyilagosság követelményének és a fogyasztók megtévesztésére is alkalmasak, így a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 10 millió forint büntetést szabott ki.

2012. június 01. 15:13

A Magyar RTL Televízió Zrt.-vel szemben amiatt indított eljárást a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), hogy az RTL Klub által közzétett, a saját és a TV2 televíziós csatornák nézettségbeli különbségét összehasonlító reklámjai megfeleltek-e az összehasonlító reklámmal szemben támasztott jogszabályi követelményeknek. Mivel a GVH jogsértést tapasztalt, 10 millió forint bírságot szabott ki a tévére.

A GVH megállapította, hogy a vizsgált reklámok nem felelnek meg az összehasonlító reklámokkal szemben támasztott tárgyilagosság követelményének és a fogyasztók megtévesztésére is alkalmasak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!