Elindult a Budapest Pride

2012. július 07. 16:30

A felvonulás a Városligetben megtartott piknikkel kezdődött. A demonstrálók fél kettőtől gyülekeztek a helyszínen, az alkalmi színpadon együttesek és szónokok váltották egymást. Becslések szerint legalább ezer fő vesz részt az eseményen.

2012. július 07. 16:30
A rendezvénnyel korábban számos ismert művész és közszereplő vállalt szolidaritást: többek között Bombera Krisztina, Falusi Mariann, Fullajtár Andrea, Hajós András, Kulka János, Lang Györgyi és Szabó Győző is kiállt a melegek jogaiért. Tizenhat nagykövetség és az Európa Tanács emberi jogi biztosa is támogatásáról biztosította a Budapest Pride-ot.
 
Ellentüntetők nagy számban nem jelentek meg, a rendőri jelenlét magas a felvonulók számára kijelölt útvonalon.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pimepime
2012. július 07. 19:57
"Megdőlt a budapesti melegrekord"
freehckr
2012. július 07. 17:22
Lol, most látom, hogy a fenti képen egyébként egy nő van. Az Indexen találtam a felvételt, a képaláírás pedig: „Clare Dimyon, brit leszbikus aktivista”. Valamilyen szinten érthető, hogy miért „nyergelt át”. :)
chinasky
2012. július 07. 17:07
mégegyszer. miért vannak biztonsági kockázatok? miért? írd ide le.:) te agytröszt.
tóth mária
2012. július 07. 17:05
Tiszta "szerencse", hogy ebben az országban minden kissebbség azt tehet, amit akar! Ja, hogy a többség akarata nem számííííít! Rossz vége lesz ennek minden szempontból, ha egyszer a többség beindul!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!