MTVA: A közmédia vállalati honlapja nem lopott sablonból készült

2012. július 26. 19:30

Valótlanság, hogy a közmédia vállalati honlapja, az mtva.hu lopott sablon alapján készült – reagált a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kommunikációs Igazgatósága a Népszava csütörtöki cikkében írtakra.

2012. július 26. 19:30

Valótlanságot állít a Népszava mai lapszámában, amikor a közmédia vállalati honlapját, az mtva.hu-t úgy minősíti, hogy az lopott sablon alapján készült” – áll a csütörtökön kiadott közleményben.

A Népszava csütörtöki cikkében az írta, „lelopta egy honlapról, majd az eredeti ismertetőjegyeket eltüntette a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, így készítette el angol és magyar nyelvű oldalait”.

A Joomla ingyenes tartalomkezelő szoftverhez készült az Oxygen elnevezésű sablon, ezt alkalmazza a közmédia” – teszik hozzá a lapban.

Az MTVA közleményében azt írta, hogy a cikk szerzője maga is ellentmondásba keveredik, amikor az általa lopottnak nevezett sablonról megállapítja, hogy egy ingyenes tartalomkezelő szoftverhez készült. Ha valami ingyenesen felhasználható, miként lehet azt ellopni? – teszik fel a kérdést.

Közölték, a közmédia vállalati portáljának elkészítésekor a költséghatékonyság jegyében döntöttek egy ingyenes tartalomszerkesztő rendszer alkalmazásáról. Az mtva.hu ezért készült a Joomla! CMS (nyílt forráskódú, ingyenesen felhasználható online tartalomszerkesztő rendszer), valamint az Oxygen template (ingyenesen felhasználható websablon) felhasználásával.

A honlap struktúrájának kialakítását, saját arculati elemeink beépítését, az egyes modulok és a css (stílusleíró nyelv) testre szabását, valamint a honlap üzemeltetését feladatkörük részeként belsős kollégák végezték és végzik, külső céggel erre a feladatra nem volt és jelenleg sincs szerződése az MTVA-nak – írták.

A websablonra vonatkozóan a honlap fejlesztésével megbízott kollégák tévedésből valóban eltávolítottak egy kiegészítő utalást a forráskódból, köszönjük a Web 1.0 blog és a Comment:com szerzőinek, hogy felhívták erre a figyelmünket, a hibát rövidesen korrigáljuk” – írták a közleményben.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. július 27. 01:48
nem is meztelen a császár
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!