Radnai a Fenyő-gyilkosság megrendelőire vallhatott

2012. július 31. 14:29

A PestiSrácok.hu értesülése szerint Radnai László tavaly őszi vallomása alapján tartóztathatták le Portik Tamást. A 12 évre ítélt Radnai a Fenyő-gyilkosság feltételezett megbízóiról is vallott, Gyárfás Tamás és Princz Gábor neve is elhangzott.

2012. július 31. 14:29

A PestiSrácok.hu tényfeltáró blog megszerezte a kecskeméti maffiaperben 12 éves fegyházbüntetésre ítélt Radnai László vallomását, ami alapján a rendőrség őrizetbe vehette a közelmúltban Portik Tamást. A blog szerint még tavaly ősszel vallott több, a '90-es években elkövetett gyilkosságról Radnai, akinek büntetését a közelmúltban egészségi okokból félbeszakították, s csak azután kell visszatérnie a fegyházba, ha meggyógyul.

A PestiSrácok.hu azt írja, Radnai vallomása alapján Domák Ferencet (alvilági becenevén Cinóbert) Jozef Rohac lőtte le 1996. december 18-án Ferencsik Attila, Portik és Drobilich Gábor megbízásából. A blog szerint Radnai azt vallotta, hogy Fenyő Jánost is Portik megbízásából végezhették ki, ő pedig Gyárfás Tamás érdekében rendelhette meg a gyilkosságot. Radnai még arról is vallott, hogy Princz Gábor Postabank-vezérnek is érdekében állhatott Fenyő kiiktatása, és a gyilkosság után Portik egyik ismerőse 120 millió forintot vett fel az egyik Postabank-fiókból.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. július 31. 23:53
Hát igen,a díszpintyek! Bár Fenyőről sem lehetett sok jót hallani,sok ellensége volt...
antioxi
2012. július 31. 21:21
A pesti pletykák a végén még igaznak bizonyulnak: gyárfás lehetett/volt az egyik megbizó fenyő-ügyben. Egy cseppet sem sajnálom persze fenyőt, mert ő is nagy disznó volt - úgy pusztult el, ahogyan élt. Jó lenne látni már a nagy arcú gyárfást egy bőrszij végén-:)
Korn
2012. július 31. 19:26
http://konteo.blogrepublik.eu/2011/02/22/a-fenyo-gyilkossag/
Korn
2012. július 31. 19:26
1997 augusztusában ultimátumot intézett a Horn-Kuncze kormányhoz. A következő választás elé állította a koalíciót: vagy melléállnak és segítenek neki kinyírni két gazdasági ellenlábasát (fogalmazzunk inkább egyenesen: ellenségét), Gyárfás Tamást és Princz Gábort, vagy a Vico Rt. „hadban állónak tekinti magát az MSZP-SZDSZ koalícióval”. Azt is elmondta: tudja, hogy a KBI főigazgatója (a már szóba került Kiss Ernő tábornok) a Postabank vezérének csókos cimborája, de reméli, hogy ez nem fogja megzavarni sem Horn, sem Kuncze „éleslátását”. Horn egy kis időt kért, majd 1997 szeptemberében magához kérette Fenyő Jánost és arra kérte: „a saját és a köz érdekében is” vonja vissza fenyegetéseit és törekedjen megegyezésre Gyárfással és Princzcel, továbbá Kiss Ernővel. Emlékeztette továbbá arra, hogy információi szerint a Vico-nak több, mint 500 millió forintos tartozása van, amit az állami-kormányzati reklám- és hirdetés-megrendelések elmaradása még súlyosíthat. Fenyő – állítólag – kikérte magának a burkolt fenyegetést, de nem akarta végleg elmérgesíteni viszonyát a kormányfővel, ezért ígéretet tett arra, hogy „részéről mindent meg fog próbálni”. Ezt azonban sem ő nem gondolta komolyan, sem Horn Gyula nem hitte el. Négy hónap múlva a Margit körúton golyót (golyókat) kapott a fejébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!