Elnémult a Neo FM

2012. augusztus 07. 08:18

Nem sugároz adást a Neo FM: kedd reggel a rádiócsatorna budapesti, 100.8 megahertzes frekvenciáján semmi nem hallható.

2012. augusztus 07. 08:18

A Neo FM budapesti, 100.8 megahertzes frekvenciáján kedd reggel semmi nem hallható. A rádiót működtető FM1 Zrt. alkalmazásában álló dolgozók hétfő reggel azonnali hatállyal felmondtak az elmaradt munkabérek, valamint „az új tulajdonos által teremtett kilátástalan helyzet, körülmények és a tulajdonos szakmai jövőképe miatt” – ezt Berényi Attila, a rádió volt hírigazgatója jelentette be a 26 munkavállaló képviseletében hétfőn. Berényi elmondta azt is: a tulajdonos munkavállalótól függően 1-4 havi munkabérrel tartozik a dolgozóknak és addig nem is akar fizetni, amíg nem rendeződik az ügye a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal.

Hétfőn Berényi Attila azt mondta, konzervadást sugároznak, amelyet kedd estig készítettek el. Az NMHH Médiatanácsa június 20-án mondta fel a jelentős köztartozást felhalmozó és bankgaranciával sem rendelkező FM1 Zrt. médiaszolgáltatási szerződését, ám a Neo FM tulajdonosa ezt a döntést bíróságon támadta meg.

Az eljárás jelenleg is tart, a bíróság ez időre felfüggesztette a médiatanács határozatának végrehajtását. A médiatanács július 24-i tájékoztatása szerint a Neo FM-et üzemeltető vállalkozás tartozása 770 millió forint. Ebből 740 millió forintot elmaradt médiaszolgáltatási díj, 6 milliót frekvenciadíj tesz ki, és 23 millió forintra rúg a kiszabott bírság és kötbér. Július 3-án az FM1 Zrt. összes részvényét megvásárolta a Dr. M-MEDIA Kft. Később Földes Ádám távozott a vállalkozás éléről, helyére pedig Németh Tibor érkezett. Az FM1 egyébként csődvédelmet kért.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2012. október 26. 17:42
Későn és nem jó helyen és nem szívből hanem felszólításra.Undorító ember,akit sem látni,sem hallani nem szeretnék többet.
red label
2012. augusztus 16. 16:08
Lalik irály ezt hivják BUKTÁNAK, Bochkor utolsó megszólalása, jellemezte( a síró riporer) az egész rádió szennyes stílusát, megérdemelte ez a balodali köödésű rádió a sorsát.
drieno
2012. augusztus 09. 14:24
hát nem akadt egy haveri bank, amelyik segítene rajtuk? a zembernek a szíve szakad meg főleg a technikusokért egyébként, mert ez a két negyedművelt kisz gané mindig is túl volt fizetve
ballada
2012. augusztus 09. 14:23
Mszp zsoldosai most éhezni fognak????van még raktáron lejárt szatosságú tészta konzerv ,belőle adni kell nekik még kiszaladnának nygatra mint a többi élhetetlen mszp-s.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!