Még nem törlesztett a Neo FM új tulajdonosa

2012. augusztus 09. 08:19

A Neo FM új tulajdonosa egyelőre egy forintot sem törlesztett a rádiót üzemeltető cég csaknem nyolcszázmillió forintos adósságából – írja a Magyar Nemzet. Az FM1 Zrt. alkalmazottai hétfőn többek közt az elmaradt bérek miatt mondtak fel.

2012. augusztus 09. 08:19
Egy forintot sem törlesztett cég csaknem nyolcszázmillió forintos adósságából a Dr. M-Media Kft., mióta megvette a Neo FM-et működtető FM1 Zrt.-t – írja a Magyar Nemzet. A rádiónak médiaszolgáltatási díjat kell fizetnie negyedévente, legutóbb féléves tartozás után mondta fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az FM1-gyel a szerződést. Azóta újabb negyedéves elmaradás keletkezett – közölte a lappal Kiricsi Karola, az NMHH szóvivője. A frekvencia sorsáról a szóvivő még nem tudott nyilatkozni, mert az FM1 megfellebbezte a szerződésbontást, és még tart a bírósági eljárás. A cég ellen emellett csődeljárás is folyik.
 
Az FM1 alkalmazottai hétfőn az elmaradt munkabérek, az új tulajdonos teremtette kilátástalan helyzet miatt azonnali hatállyal felmondtak. A cég vezérigazgatója akkor a Magyar Nemzetnek azt mondta, a bértartozás nem az új tulajdonos adóssága, az korábban keletkezett.
 
Az FM1 néhány hete kinevezett vezérigazgatója, Németh Tibor a lapnak úgy fogalmazott, a tulajdonos célja a rádió működtetése, igaz, a jelenlegi kétségkívül patthelyzet. Németh elmondta, felmondásról az alkalmazottak e-mailben értesítették.
 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2012. augusztus 11. 14:20
Ja, megvette 5 forintért a rádiót. Műsort sugároz, de se a korábbi alkalmazottaknak, se az állami szervnek nem fizet az új tulajdonos. Ügyes! Ha nem fizeti ki a 770 millát ne sugározhasson! Ettől függetlenül a Neo FM egy szar, de ha már szól legalább fizessen érte. Ha nem fizet, akkor kuss legyen.
Papuska
2012. augusztus 10. 21:14
Szerintem egyértelműen lépnie kellene a frekvenciával rendelkező hatóságnak. Egy rövid, de reális határidő után új pályázat kiírása lenne a jó megoldás, ahol több magyar zenét, több közszolgálatot, több közösségi programot lehetne követelni reálisabb frekvencia díjakért. Mindenki jól járna! Mekkora vágy egy igazán szórakoztató, színvonalas magyar rádióadó, de csak ígéretek vannak, és megkapjuk az elvont ízlésű zenei szerkesztő sajátos egyéni ízlése szerinti kínálatot, helyenként a teljes ízlésrombolást a műsorok között, a rádiós "Mónika show-kat". Miért nem érdemlünk meg végre egy útközben jól hallgatható, (hiszen legtöbben úgy hallgatjuk)informális, érdekes, magyar (úgy értem nekünk szóló, nem USA klón) könnyed, de nem alpári, országosan fogható rádiót!?
Viktus
2012. augusztus 10. 19:09
Bochkor és Boros munka nélkül maradhat - nem kaptak semmiféle ajánlatot Érdeklődés híján tényleg elnémulhatnak Bochkorék. :D:D:D
kerecsen
2012. augusztus 10. 19:09
Az idő bedarálja a Bochkor-Boros szemeteket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!