Népszava: Több mint százmillióba került a közmédia arculatváltása

2012. augusztus 10. 12:55

Csaknem 104 millió forintba került a közmédia arculati megújulása – derült ki a Népszava kérdésére megküldött MTVA-válaszból. A lap emlékeztetett: Vida Zoltán, az új arculatot megtervező tízfős gárda vezetője korábban 30 milliósra becsülte az összeget.

2012. augusztus 10. 12:55

Egészen pontosan 103 millió 684 ezer 60 forintba került a közmédia arculati megújulása válaszolta a Népszava kérdésére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatósága. A közlemény szerint ez az összeg tartalmazza az arculati elemek tervezés és előállítási költségeit, a különféle díszlet-, és egyéb elemek létrehozását, a szobrok megépítésének és mozgatásának díját, 26 forgatási nap teljes költségét, az ennek kapcsán megtett 31 ezer 500 kilométernyi utat, 90 szereplő és statiszta díját, az egyenként 800 kg súlyú, 5 méteres arculati land art elemek megépítését, a további 2 méteres land art elemek elkészítését, a forgatási helyszínek bérlési és helyreállítási költségeit, az arculatot bemutató rendezvény és a logókat bemutató roadshow eddig rögzített teljes költségvetését, valamint azokat az eljárási díjakat, amelyek az arculati elemek védjegyeztetését ellentételezik.

A Madiner.médiának Vida Zoltán, az új arculatot megtervező tízfős gárda vezetője korábban elmondta: neki és munkatársainak nem járt külön fizetés vagy juttatás a különleges feladatért. „Mi tulajdonképpen ingyen dolgoztunk” – mondta, hozzátéve, természetesen havi fizetésük mellett. Közölte azt is: becslései szerint, ha külső céget bíztak volna meg az új arculat felépítésével, az mintegy 300 millió forintba került volna. Az új rendszer kapcsán felmerült költségeket Vida Zoltán akkor 30 millió forintra becsülte. „Egy vállalati rendszer tekintetében ez aprópénz” – jegyezte meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!