Vizoviczki-ügy: Hamis a kiszivárgott rendőrségi jegyzőkönyv?

2012. augusztus 01. 17:35

A Vizoviczki László elleni nyomozás során letartóztatott két rendőrtiszt hamisította azt a PestiSracok.hu honlapon szerdán megjelent jegyzőkönyvet, miszerint a börtönbüntetését nemrég befejező Radnai László tett terhelő vallomást Portik Tamásra – értesült a Heti Válasz Online. A lap hozzáteszi: értesüléseik szerint nem ez a vallomás vezetett Portikék elfogásához. A PestiSracok.hu szerzői szerint a HetiValasz.hu téves információkra alapozza írását.

2012. augusztus 01. 17:35

A két érintett rendőrtiszt a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) dolgozott, Gulyás Imre a Szervezett Bűnözés Elleni Főosztálynak, Hopka Lajos a Speciális Bűncselekmények Elleni Osztálynak volt a vezetője, az ellenük felhozott gyanú szerint éveken keresztül együttműködtek Vizoviczkivel. A két rendőr védelmet biztosított a vállalkozónak, valamint elsimították az ellene induló eljárásokat.

A HetiValasz.hu információi szerint Gulyás és Hopka hamis értesülések gyártásával kívánta növelni Vizoviczkiben a fenyegetettség érzését. A cél elérésére hamis jegyzőkönyveket készítettek, vélhetően így írhatták meg a PestiSracok.hu-n megjelent jegyzőkönyvet is. A lap hozzáteszi: értesüléseik szerint nem ez a vallomás vezetett Portikék elfogásához.

A két NNI-vezető havi ötmilliós védelmi pénzt kapott a vállalkozótól, ez a hamis irat adhatott nekik alkalmat arra, hogy ezt hétmillióra emelhessék.

A PestiSracok.hu szerkesztői honlapjukon azt írják: tudomásuk szerint a Heti Válasz Online cikke téves információkon alapszik.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. augusztus 02. 02:44
Reméljük, hogy az új nemzedék majd felébred!
antioxi
2012. augusztus 01. 21:46
Megy a parasztvakitás ezerrel - senkinek sem hiszek.
gvarga10
2012. augusztus 01. 20:14
" Az igazság odaát van"
Szadik_1
2012. augusztus 01. 19:59
A Nemzeti Helyzet Egyre Fokozódik? Hűha!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!