EBESZ: Az MTI-Balavány per tovább ronthatja a szólásszabadság helyzetét

2012. szeptember 13. 09:48

A Balavány György magyar újságíró ellen nyilvános kritikái miatt a Magyar Távirati Iroda által kezdeményezett per dermesztő hatással lehet az internetszabadságra, és korlátozhatja a médiapluralizmust a világhálón – figyelmeztetett az EBESZ.

2012. szeptember 13. 09:48

A Balavány György magyar újságíró ellen nyilvános kritikái miatt a Magyar Távirati Iroda által kezdeményezett per dermesztő hatással lehet az internetszabadságra, és korlátozhatja a médiapluralizmust a világhálón – figyelmeztetett szerdán Dunja Mijatovic, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) sajtószabadság-képviselője.

„A magyar médiatörvény közelmúltbeli módosításai után ma az internet az a fő fórum, ahol még plurális viták folyhatnak és értekezések jelenhetnek meg. A blogszféra gyengítése tovább rontaná a szólásszabadság helyzetét ebben az országban” – mutatott rá Mijatovic.

Balavány Györgytől, a hvg.hu állandó bloggerétől két blogbejegyzése miatt hitelrontásért kér kártérítést és bocsánatkérést az MTI.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!