Felszólított az MTVA: Az LMP tartózkodjon a rágalmazástól

2012. szeptember 05. 07:47

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) visszautasítja és alaptalannak tartja Karácsony Gergely LMP-s politikus vádjait, amelyek szerint az MTVA gazdálkodása átláthatatlan lenne.

2012. szeptember 05. 07:47

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) visszautasítja és alaptalannak tartja Karácsony Gergely LMP-s politikus vádjait, amelyek szerint az MTVA gazdálkodása átláthatatlan lenne. Az MTVA keddi közleményében arra szólította fel az ellenzéki frakcióvezető-helyettest, hogy tartózkodjon a rágalmazástól. Az MTVA azt közölte: a tények ismeretének teljes hiányában nyilatkozó politikus konkrétumokat hallgat el, és olyan véleményt fogalmaz meg, amely köszönőviszonyban sincs a valósággal.

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy a közterületi médiafelhasználásra vonatkozó közbeszerzés egy keretösszeg felhasználását teszi lehetővé, „azaz nem elköltendő, hanem felhasználható összegről szól”, hiszen az MTVA a műsoros kommunikációhoz használ közterületi reklámhelyeket, amennyiben azt szakmai szempontok indokolják.

„Ugyanakkor sértő és alaptalan az a vád, amely az MTVA gazdálkodását érinti” – olvasható a közleményben, hozzátéve: az MTVA a törvényi előírásoknak megfelelően készíti el mérlegbeszámolóját, és teszi közzé adatait a megfelelő időben, valamennyi közbeszerzési eljárását professzionális közbeszerzési szakértők igénybevételével folytatja le, és az eljárási formát minden esetben a közbeszerzési törvény előírásainak megfelelően választja meg.

A médiaszolgáltatás-támogató alap úgy véli: a politikus a kijelentéseivel a cég több mint kétezer munkatársát is megsértette. „Az MTVA vezetése Karácsony Gergely otromba és sértő kijelentéseiért elnézést kér valamennyi munkatársától” – olvasható a közleményben.

Karácsony Gergely a kedden kiadott közleményében azt kifogásolta, hogy a közmédia közterületi reklámkampány lebonyolítása érdekében folytatott zárt eljárásában csupán két, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég vehetett részt.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!