Három nagy csoport uralta a kilencvenes évek alvilágát

2012. szeptember 20. 16:56

Az Aranykéz utcában felrobbantott Boros Tamás halála előtt többször is vallomást tett a szervezett bűnözés és az igazságszolgáltatás összefonódásairól, konkrét rendőröket, bírókat és ügyészeket is megnevezve – írja a PestiSrácok.hu. A blog szerint az oroszok eleinte csak olajat adtak el Magyarországra és testőröket biztosítottak partnereik számára.

2012. szeptember 20. 16:56

A PestiSrácok.hu tényfeltáró blog írása szerint az Aranykéz utcai robbantás során életét vesztő Boros Tamás halála előtt többször is részletes vallomást tett a rendőrségen a szervezett bűnözői csoportok működéséről. Tonhauser László, az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Szolgálatának egykori vezetője azt írja Nem kérek bocsánatot című könyvében, hogy Boros személyes találkozón konkrét neveket említve beszélt neki a szervezett bűnözés, a rendőrök, bírók és ügyészek összefonódásáról. A beszélgetést rögzítették.

A PestiSrácok.hu szerint az Aranykéz utcai merénylet előtt pár nappal szüntették meg Boros házának rendőri védelmét, mivel a BRFK szerint Boros korábban egy önmerénylettel vezette meg a nyomozókat. Boros vallomásából eddig mindössze hat oldalt használtak fel a kecskeméti maffiaperben, melyben megnevezte az alvilág három meghatározó csoportját, a Conti Car-csoportot (Radnai Lászlóval és Csüllögh Zsigmonddal együtt többek közt ehhez tartozott Boros is), az Energol-csoportot (ebben vett részt Portik Tamás és ennek a csapatnak taxizott Vizoviczki László) és Szemjon Mogiljevics (Szeva bácsi) orosz-ukrán körét.

A blog arról is ír, hogy az oroszok először csak testőröket adtak a magyar olajosok mellé, az általuk szerzett információk segítségével megismerték a jövedéki bűnözés magyarországi üzleti modelljét, ezt követően pedig maguk is beszálltak a bizniszbe.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orbán(c)
2012. szeptember 21. 06:54
Most már csak egy.Pintér-művek.
csikó
2012. szeptember 20. 22:16
Csesznok Tünde (†24).
tunde04
2012. szeptember 20. 21:35
nekem az a véleményem, h öreg hiba volt a fidesz részéről még1x pozícióba emelni ezt a pintért. ennek az embernek a tisztességében még a pártot támogatók sem hisznek. így vagyok ezzel én is. schmitt pál kinevezését nem elleneztem annyira mint pintért megtenni a rend őrévé. mert az előzőről legalább a kinevezése előtt nem tudtuk, h egy csaló. míg pintér alvilághoz kapcsolódó érdekeit sejtettük, ha nem is bizonyítottan.
Öreg
2012. szeptember 20. 20:45
Én a témán túl arra is kíváncsi lennék, hogy egyesek miért jelennek meg új, meg új névvel. A szólás szabadsága nem a hülyeség szabadsága!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!