Rendőrök vitték el a HírTV riporterét

2012. szeptember 18. 11:42

Rendőrök vezették elő a HírTV egyik riporterét kedd hajnalban, mert korábban nem jelent meg egy bírósági tárgyaláson. Az mno.hu közlése szerint a riporter ellen egy magánvádas eljárásban Tóth Viktor, Veres János volt szocialista pénzügyminiszter egykori kampányfőnöke kezdeményezett eljárást.

2012. szeptember 18. 11:42

Rendőrök vezették elő a HírTV egyik riporterét kedd hajnalban, mert korábban nem jelent meg egy bírósági tárgyaláson – számolt be a hatósági intézkedésről a televíziós csatorna híradásában és online felületén. A honlapon a HírTV az előállításról egy videófelfételt is közölt, amelyet a csatorna híradóiban is bemutattak. Az mno.hu oldalon olvasható cikk szerint Kisberk Szabolcs lakásánál reggel öt órakor jelentek meg a rendőrök, és előbb a kispesti kapitányságra, majd onnan a II-III. kerületi bíróságra vitték, ahová egy rágalmazási per miatt idézték be.

Az mno.hu közlése szerint a riporter ellen egy magánvádas eljárásban Tóth Viktor, Veres János volt szocialista pénzügyminiszter egykori kampányfőnöke kezdeményezett eljárást.

Kisberk Szabolcs védője, Futó Barnabás ügyvéd a HírTV-nek azt mondta: védencét azért vitték be a rendőrök, mert „a rágalmazási ügyben küldött idézést állítólag nem vette át”, de közlése szerint a riporter nem kapott ilyet. Az elővezetés költségét (7650 forint) Kisberk Szabolcsnak kell állnia.

Az MTI az ügyben megkereste az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, ahol közölték: az elővezetéssel kapcsolatban a bíróság adhat felvilágosítást. A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya későbbre ígért tájékoztatást.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dehumanizer
2016. december 08. 01:25
Ezt mindenkivel megcsinálják, aki nem megy el a tárgyalásra. Ez a törvény, ha a bíróság ennek szerez érvényt, akkor már rögtön antimagyar, liberálbolsevik bagázs? Érdekes ez a fideszes gondolkodás...
luga
2016. december 08. 01:25
Egy börtönbe be nem vonulót pedig 8 napig nem is keresnek. Pedig ott már jogerős ítélet is volt.
drkovax
2016. december 08. 01:25
Helmeczy bosszúja, ha már a "haveri kutyák" nem jöttek össze.
Soma
2012. szeptember 23. 22:45
Hiába! Hiteles Veres Jani "eljárást indít".! Mert megteheti!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!