WP: A Safarov-ügy a nemzetközi békéltető kísérleteket veszélyezteti

2012. szeptember 14. 08:29

Az azeri baltás gyilkos történetét elevenítette fel a The Washington Post cikke, amely szerint Ramil Safarov kiadatása és kegyelemben való részesítése közel 20 év nemzetközi békéltető kísérletének sikerét veszélyezteti.

2012. szeptember 14. 08:29

A Washington Post az azeri baltás gyilkos történetét elevenítette fel. A lap szerint szerint Ramil Safarov kiadatása és kegyelemben való részesítése közel 20 év nemzetközi békéltető kísérletének sikerét fenyegeti. A cikk felidézte, hogy Safarovot 2006-ban ítélte életfogytiglani börtönbüntetésre a magyar bíróság, miután két évvel korábban Budapesten baltával megölte örmény katonatársát. A bírósági tárgyaláson elhangzott, hogy a férfi a Hegyi-Karabah hovatartozása miatt kitört háborúban megölt rokonainak halálát akarta így megbosszulni. Safarov azt is elmondta, hogy örmény katonatársa nevetségessé tette, megdobta egy kosárlabdával és meggyalázta Azerbajdzsán zászlaját, ezt a bíróság azonban nem találta megalapozottnak.

Ügyvédje, Magyar György szerint Safarov úgy érezte, hogy kötelességét teljesíti. „Azt gondolta, hogy ezzel megvédi a hazáját” – fogalmazott Magyar. Magyarország augusztus 31-én adta ki Safarovot Azerbajdzsánnak, miután a magyar hatóságok megbizonyosodtak afelől, hogy a férfi a kaukázusi országban is folytatni fogja börtönbüntetését. A katonatiszt ehelyett kegyelmet kapott Ilham Alijev államfőtől, majd a hírre Örményország megszakította diplomáciai kapcsolatát Magyarországgal, s paradicsommal dobálták meg, valamint letépték a magyar konzulátus zászlaját Jerevánban – idézi a Médianéző az amerikai lap írását.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stefanovszky
2012. szeptember 14. 11:51
Ebben hol leled a hibát?
50zolka
2012. szeptember 14. 11:50
Bajban lesz a mandi, ha egy fekete meglátja a WP-t. A Washingtpn Postot sosem rövidítik így, ez a White Pride-ra utal, s erre a feketék rögtön ugranak. A lapot Post-nak emlegetik, ha rövidíteni akarnak. Rasszista lett a mandi?
felfújta a szél
2012. szeptember 14. 11:44
Mi van már a WP sem a régi? Az eredeti cikkben szó sincs arról, hogy Magyarországnak az ügyben felelőssége volna. A hazai ellenzék üvölt együtt az örmény zászlóégetőkkel
Viktus
2012. szeptember 14. 11:24
Újfent leszarom az országban ennél nagyobb problémakörök leledzenek, minthogy hetek óta ez a téma. A Washington Post meg, ha elemezget mindjárt a probléma gyökerénél kellene kezdenie az elemzést egy NATO békepartnerségi programra minek hívnak meg olyan résztvevőket, akik évtizedek óta gyűlölik egymást, és pár éve még irtották is. Legközelebb lehetne mondjuk egy albán volt UCK tagot meg egy szerb szabadcsapat tagok megvendégelni békepartnerileg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!