A Szezám utca nem kér a választási harcból

2012. október 10. 16:38

A gyerekeknek készülő, Szezám utca című ismeretterjesztő műsor alkotói kedden közleményben tudatták, hogy ki akarnak maradni az amerikai választási küzdelemből, miután sorozat egyik szereplője, a Nagy Madár felbukkant az Obama-kampány egyik reklámfilmjében.

2012. október 10. 16:38

A Sesame Workshop tiltakozásának előzménye, hogy Mitt Romney republikánus párti elnökjelölt a múlt héten a Barack Obama elnökkel folytatott első televíziós vitában kijelentette, hogy meg kívánja vonni az állami támogatást a Szezám utcát sugárzó PBS közszolgálati televíziótól. „Szeretem a PBS-t. Szeretem a Nagy Madarat. De nem fogom folytatni a költekezést, hogy Kínától kelljen kölcsön kérni rá” – jelentette ki Romney.

Az Obama-kampány erre válaszul kedden egy szatirikus választási hirdetéssel rukkolt elő, amely felvillantotta az amerikai pénzvilág olyan elítélt, egykor emblematikus nagymenőit, mint a dollármilliárdokban mérhető pilótajátékot szervező Bernie Madoff, a 2001-ben összeomlott energiakereskedelmi óriás, az Enron 2006-ban elhunyt elnök-vezérigazgatója, Ken Lay és Dennis Kozlowsky, a Tyco International több tízmilliós korrupcióba keveredett volt első embere. A kampányhirdetés az sugalmazza, hogy Romney szerint nem a Wall Street, hanem a Szezám utca miatt kell aggódni, és a Nagy Madár áll az amerikai gazdaságot veszélyeztető fenyegetések mögött.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!