Brit sajtóbotrány: a Mirror-lapokat is gyanúsítják

2012. október 24. 15:02

Újabb lapcsoportra terjedt ki a brit sajtóban kirobbant telefonlehallgatási botrány: ezúttal a Mirror-lapokat érte az a vád, hogy lehallgatták magánszemélyek mobiltelefonjait.

2012. október 24. 15:02

A Daily Mirror című baloldali tömeglap és vasárnapi testvérlapja, a Sunday Mirror, valamint a The People című bulvárnapilap ellen négy személy tett feljelentést a londoni felsőbíróságon. A feljelentők között van Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó-válogatott egykori szakvezetője. Hasonló panasszal fordult a bírósághoz Eriksson mellett Shobna Gulati, az egyik legnépszerűbb és legrégibb brit szappanopera-sorozat, az 1960 óta sugárzott Coronation Street főszereplője, Abbie Gibson, David Beckham futballsztár családjának egykori gyermekfelvigyázója és Gary Flitcroft, a Blackburn Rovers angol labdarúgóklub volt csapatkapitánya. A lapokat kiadó cég, a Trinity Mirror egyelőre csak annyit közölt, hogy nem értesült hivatalosan a keresetek benyújtásáról.

A brit sajtót alapjaiban megrázó telefonlehallgatási botrány eddig elsősorban Rupert Murdoch ausztrál-amerikai médiamágnás nagy-britanniai érdekeltségeit érintette.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!