Digitális átállás: megvitatják Rogán javaslatát

2012. október 08. 17:01

Általános vitára alkalmasnak tartotta a parlament gazdasági bizottsága hétfőn Rogán Antal, Menczer Erzsébet és Cser-Palkovics András (Fidesz) képviselők önálló indítványát, amely az elektronikus hírközléssel és a digitális átállással összefüggő egyes törvényeket módosítja.

2012. október 08. 17:01

Az előterjesztők nevében Rogán Antal, a bizottság elnöke elmondta: a módosítás megteremti annak lehetőségét, hogy a televízió sugárzás digitális átállása során az arra rászorulók támogatást kapjanak az ehhez szükséges eszköz megvásárlásához. Az elektronikus hírközlési törvény módosítása pedig megteremti annak lehetőségét, hogy a szolgáltatók egyoldalúan módosíthassák az előfizetői szerződést, amennyiben az előnyös a fogyasztóknak. Az egyoldalú módosítást viszont kizárja a javaslat akkor, ha a szolgáltató olyan illetéket akar áthárítani a fogyasztóra, amelynek alanya maga a szolgáltató.

A módosítás felsorolja azt is, hogy a szolgáltatók a hűségszerződéseiket milyen paraméterekhez köthetik. Példaként említette Rogán Antal azt, hogy a két-hároméves, kedvezményes készülékvásárlásra jogosító hűségszerződés kedvezőtlen a fogyasztóra, miután a készülék értéke rohamosan csökken.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!