Ötösért a Békemenetre?

2012. október 22. 13:23

Egy hozzánk eljutott levél például ígéretet tesz az adott iskola diákjainak, hogy aki bármilyen megemlékezésen részt vesz, és „ezt fényképpel bizonyítja”, az „két kis ötöst kaphat”. Majd a szerző bemásolja a kormányzati megemlékezések weboldalát.

2012. október 22. 13:23
Kunhalmi Ágnes

Az elmúlt napokban több információ látott napvilágot a kormányzati rendezvényekre történő iskolai mozgósításokról. A hírek abban megegyeznek, hogy a szervezők valamilyen jutalmat, többnyire »kis ötöst« ajánlanak fel részvételért. Egy hozzánk eljutott levél például ígéretet tesz az adott iskola diákjainak, hogy aki bármilyen megemlékezésen részt vesz, és »ezt fényképpel bizonyítja«, az »két kis ötöst kaphat«. Majd a szerző bemásolja a kormányzati megemlékezések weboldalát.

Nem egyértelmű, hogy milyen szintről koordinált mozgósításról van szó, de az igen, hogy a Fidesz-kormánytól nem állnak távol a hasonló eszközök. Emlékszünk rá, hogy 2011. március 15-én a Nemzeti Múzeum lépcsőjén saját bevallásuk szerint fizetett statiszták álltak a miniszterelnök előtt, egy évre rá pedig a Magyar Demokrata hetilap szervezett vonattal érkező támogatókat ugyanoda. Ezekben a napokban a Rákóczi Szövetség szervez hasonló utazó tömeget a hazai megemlékezésekre.

 

Hangsúlyozzuk, messze nem a megemlékezéssel van a gond, sőt. A nemzeti ünnepen minden diák és minden ember oda megy demonstrálni, ünnepelni, emlékezni vagy kiállni valamiért, ahová szeretne. A baj azzal van, amikor felmerül, hogy a semleges állami oktatásban megjelent a politikai rendezvényszervezés. Amikor iskolai osztályzatot ígérnek cserébe egy rendezvényen való megjelenésért. Többek között ezért is tartjuk rettenetesen aggályosnak a közoktatás államosítását, hiszen ha már ma is ilyen mértékben beavatkozhatnak az iskolák függetlenségébe – már ha igazak a tömegével szivárgó hírek, jelzések –, akkor mi lesz később, amikor közvetlenül az állam tartja majd fent az összes iskolát, középiskolát, gimnáziumot?

Összesen 469 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hol'O Zoli
2012. október 23. 20:14
Semmi,tahó.O
Hol'O Zoli
2012. október 23. 20:14
Semmi,tahó.O
Hol'O Zoli
2012. október 23. 20:14
Semmi,tahó.O
catalina9
2012. október 23. 19:48
Tényleg sok ötöst osztottak ki, és a 100 éves dr. Tamás néni írta bele a leckekönyvbe. Jut eszembe, ez az idős néni a teljes Millát Bajnaistól, Ungvárystól leiskolázta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!