A halálbüntetés visszaállításáért vonult a Jobbik

2012. november 13. 08:52

Szita Bence meggyilkolása miatt fáklyás felvonulást tartott hétfő este a Jobbik Kaposváron a halálbüntetés visszaállításáért.

2012. november 13. 08:52

A mintegy 150-200 résztvevő a szombaton eltemetett 11 éves Szita Bence meggyilkolása miatt vonult az utcára. A felvonulók a Hősök templománál gyülekeztek, onnan rendőri biztosítással a Kossuth térre mentek, ahol egy fából ácsolt akasztófán egy embernagyságú bábú lógott, nyakában táblával, melyen az állt: „gyerekgyilkos”.

A rendezvény szónokai – Ander Balázs, a Somogy Megyei Közgyűlés tagja, Apáti István, a párt országgyűlési képviselője, valamint Murányi Levente, a Jobbik alelnöke – mindannyian a halálbüntetés visszaállítását követelték. Azzal kapcsolatosan, hogy a jelenlegi nemzetközi szerződések ezt nem teszik lehetővé, azt mondták: ezeket a szerződéseket vagy újra kell tárgyalni, vagy ki kell lépni az olyan szervezetekből, melyek ezt nem engedik meg.

Apáti István hangsúlyozta: „Emlékezni és emlékeztetni jöttünk, és felhívni a figyelmet arra, hogy egyszer, s mindenkorra le kell azzal a hamis illúzióval számolni, hogy gyenge büntetésekkel (...) hatni lehet azokra a bűnözőkre, akik a legaljasabb bűncselekmények elkövetésétől sem riadnak vissza.”

Murányi Levente szerint azért kell visszaállítani a halálbüntetést, mert ez visszatartó erőt jelentene a bűnözőknek, a társadalom számára pedig biztonságérzetet adna. Ander Balázs azt mondta, hogy „a Jobbik határozottan követeli a halálbüntetés visszaállítását, és az üdülőteleppé alakított börtönök valóban kegyetlen büntetést kimérő fegyintézetekké alakítását” – fogalmazott.

A mintegy kétórás rendezvény idején rendzavarás nem történt, rendőri beavatkozásra nem volt szükség.

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Wilbur Swain
2012. november 13. 12:08
gyönyörű, ahogy a Jobbik egy 11 éves gyerek halálát (is) felhasználva kampányol az EU elhagyása mellett :(
krisztoforo48
2012. november 13. 11:38
Van vagy nincs visszatartó ereje,az a lényeg szempontjából teljesen mindegy. Aki előre megfontolt szándékból,netán különös kegyetlenséggel gyilkol,az kiírja magát a társadalomból,annak semmiféle jog nem jár.Az nem ember többé,hanem egy kártékony vadállat,akit ki kell írtani.Legalább olyan módon és kegyetlenséggel,mint ő hajtotta végre a tettét.Lehet itt álhumánumból hivatkozgatni bármire,de aki ilyet tesz,az nem érdemli meg,hogy bármilyen körülmények között levegőt vehessen.Még a lehetőségét sem szabad meghagyni annak,hogy továbbra ártson bárkinek is.
tunde04
2012. november 13. 10:57
" ezeket a szerződéseket vagy újra kell tárgyalni, vagy ki kell lépni az olyan szervezetekből, melyek ezt nem engedik meg." ez eu-ból nem (csak) ezért kellene kilépnünk!
Trükkök Százai...
2012. november 13. 10:55
Kipling-gyilkosok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!