Bors: Beperli Stohlt a büntetés-végrehajtás

2012. november 19. 10:20

A bulvárlap úgy tudja: a Stohl András börtönélményeiről írt könyv miatt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága jogi lépésekre készül.

2012. november 19. 10:20

A Bors információi szerint Stohl András börtönélményeiről írt Magyar börtönpokol című könyve miatt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága jogi lépésekre készül. Szalai Vivien szerzőnek hiába engedtek szabad bejárást Stohl Andráshoz, a könyv bemutatása előtt nem egyeztettek a BVOP-val. A bulvárlap úgy tudja: a vezetőség által elrendelt belső vizsgálat kiderítette, a kötet több állítása is eltér a valóságtól. Úgy érzik, hogy emiatt a büntetés-végrehajtásban dolgozó nyolcezer munkatársuk becsületét sértette meg a könyv.

A BVOP pert indít Stohl András, a kötet írója, Szalai Vivien, és a könyvet terjesztő Alexandra Kiadó, illetve a könyv szerkesztője ellen is. A Bors úgy tudja, az ügyben érintett büntetés-végrehajtási alkalmazottak is hajlanak arra, hogy elégtételt kérjenek. Szalai Vivien a Bors érdeklődésére elmondta: „A Stohl Andrással történt interjúkról természetesen hangfelvétel készült, ezeket máig is őrzöm. Minden kérdésnek állok elébe” – tette hozzá.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. november 19. 14:13
Na még egy lufi pör!
vigyor
2012. november 19. 14:10
Pereljék. Stohl nem létező renoméjának nem árt, és legalább csinálnak egy kis reklámot a könyvnek, amitől képesek lesznek az érintettek kifizetni a perköltséget és a kártérítést mielőtt bezúzzák a könyvet az ítélet alapján.
miloka
2012. november 19. 14:06
Buci nem a szívem csücske jelzem. De hogy milyen kis érzékenyek lettek a bv alkalmazottak! Az igazság ( mert gondolom csak volt SA-nak annyi esze, hogy nem csak kitalálta az egészet) nyilvánosságra kerülése inkább tanulságul kellene szolgáljon. Bizonyítani azért ebben az esetben nagyon nehéz lesz Stholnak ha perre kerülne a sor. "a könyv bemutatása előtt nem egyeztettek a BVOP-val. " Aha nem volt cenzúrázási lehetőségük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!