Médiatanács: Új korszak kezdődött a helyi médiaszolgáltatók számára

2012. november 13. 13:30

A helyi televíziók megalapozottan tervezhetnek, köszönhetően a kiszámítható piaci szabályozási környezetnek, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, Magyar Média Mecenatúra programjának – közölte a médiatanács.

2012. november 13. 13:30

A helyi televíziók megalapozottan tervezhetnek, köszönhetően a kiszámítható piaci szabályozási környezetnek, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, Magyar Média Mecenatúra programjának – közölte a médiatanács tagja a Helyi Televíziók Országos Egyesületével (HTOE). Az egyesület november 8-án és 9-én tartott őszi találkozójáról hétfőn tájékoztatta az MTI-t a hatóság szóvivői irodája.

Kollarik Tamás, a médiatanács tagja a találkozón elmondta: az egyesületnek fontos szerepe van a helyi televíziós médiaszolgáltatók hatékony képviseletében, ezért a hatóság együttműködésre törekszik a szervezettel. A közlemény szerint azt is hangsúlyozta, hogy az új médiaigazgatási szabályozás életbe lépésével új korszak kezdődött a helyi médiaszolgáltatók számára is: a kiszámítható, átlátható frekvenciagazdálkodási elvek lehetővé teszik, hogy a helyi, körzeti televíziók előnyös és stabil feltételekkel számolhassanak a jövőben.

Néder Sarolta, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap támogatási területének vezérigazgató-helyettese a Magyar Média Mecenatúra program pályázati lehetőségeit mutatta be a hallgatóságnak. A helyi és körzeti televíziók életében immár egy évtizede biztos támogatási formát jelentenek a hírműsorok és magazinok készítését elősegítő pályázatok, valamint – a közösségi médiaszolgáltatók esetében – a rezsitámogatást nyújtó és a szolgáltatók folyamatos, színvonalas és minőségi működését elősegítő műszaki pályázatok – idézték a közleményben.

Széles Tamás, akit a HTOE tagjai a találkozón már másodszor választottak újra elnöknek, üdvözölte, hogy a médiatanács és a hatóság nyitottak javaslataikra, és kijelentette, aktív szakmai kapcsolatot ápolnak a munkatársakkal – tartalmazza a kommüniké.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!