Kétszer szakította félbe Novák Elődöt a levezető elnök

2012. december 04. 08:34

A jobbikos képviselő napirend utáni felszólalásában először arról beszélt, hogy a Máté evangéliumában szereplő angyali üzenet minden Wehrmacht-katona övcsatján is szerepelt, majd a vasárnapi antináci tüntetés időpontját keresztény hagyományokat sértő tettnek minősítette. Jakab István levezető elnök mindkét esetben figyelmeztette Novák Elődöt.

2012. december 04. 08:34

Hétfőn napirend utáni felszólalásában Novák Előd a Jobbik keresztállításáról beszélt. A képviselőt a levezető elnök Jakab István kétszer is félbeszakította. Először azért, mert Novák Előd azt mondta, a Máté evangéliumában szereplő angyali üzenet minden Wehrmacht-katona övcsatján is szerepelt. Ekkor Jakab István azt kérte, hogy a két fogalmat ne hozza összefüggésbe.

Pár perccel később Novák Előd a vasárnapi, Kossuth téren tartott tüntetésről azt mondta, a keresztény hagyományokat sértő tett volt, hogy advent első vasárnapjára hívta össze a tüntetést a Fidesz, az MSZP, Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a „cionista bizniszszekta”, a Hit Gyülekezete. Jakab István ekkor ismét figyelmeztette, és azt kérte a képviselőtől, hogy mellőzze a gyűlöletbeszédet.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
envoler
2012. december 04. 21:44
Na, legalább mostmár nem alszanak a képviselők és a házelnök!Csak ne felejtsék el a tüntetés üzenetét a magyar társadalom részéről:a NEM az azt jelenti:egyáltalán NEM kérünk a Jobbikból, főleg, ha már a Wermachtot is emlegetik!
cinege
2012. december 04. 19:58
A jobbik csak égetni tudja magát a parlamentben, ehhez csak további sok sikert tudok kívánni! A magyar parlamentben nincs helye egy náci eszméket követő gyűlölködő pártnak!
Skylander
2012. december 04. 17:40
Pont hogy ő csúfolja meg a kersztény értékeket azzal, hogy a wermachtnak ezt a blaszfémiáját méltatta. Jakab István nagyon jól tette, hogy figyelmeztette... Legközelebb a szót is megkéne tőle vonni. A Jobbiknak semmi keresnivalója a Parlamentben.
citromfű
2012. december 04. 14:37
KÉRDÉS: mit keres ez a futóbolond a Parlamentben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!