Az ingyenes jogászképzésről is tárgyalnak

2013. január 11. 14:26

Felsőoktatási kerekasztal létrehozásáról döntött pénteki egyeztetésén a HÖOK és az emberierőforrás-miniszter, melynek tagjai közé a rektori konferecia és a hallgatók képviselői mellett a gazdasági élet szereplőit is várják. Megnyitották a tárgyalásokat arról a 16 szakról is, amelyeken a mostani tervek szerint csak önköltséggel lehetne tanulni.

2013. január 11. 14:26

Felsőoktatási kerekasztal alakul – erről született döntés Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) pénteki budapesti egyeztetésén. Balog Zoltán a több mint másfél órás egyeztetés utáni sajtótájékoztatón azt mondta: a kerekasztal tagjai közé várják a rektori konferencia és a hallgatók képviselőit, valamint a gazdasági élet szereplőit. Hozzátette: megnyitották a tárgyalásokat arról a 16 szakról is, amelyen a jelenlegi tervek szerint nem lenne államilag finanszírozott hely. Mint kiemelte, olyan konstruktív javaslatot kaptak a hallgatóktól, amelyet érdemes megfontolni. A tervek szerint január 31-ig részmegállapodást kötnek a felek.

Nagy Dávid, a HÖOK elnöke kiemelte: jelentős előrelépést sikerült elérniük az egyeztetésen. Mint mondta, azzal a javaslattal éltek, hogy a 16 szakon az általánosnál akár magasabb, szakonként rögzített ponthatár legyen, és így kerülhessenek be állami helyekre a hallgatók. Emellett megállapítanának egy minimális bekerülési arányt is.

A Hír24 arról ír: nagy előrelépésnek tűnik, hogy megnyitották a tárgyalásokat arról a 16 szakról (köztük a jogász, közgazdász, andragógia, kommunikáció szakokról) is, amelyen a jelenlegi tervek szerint nem lenne államilag finanszírozott hely.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pierre bayle
2013. január 11. 17:04
meanwhile a közoktatásban... http://fn.hir24.hu/itthon/2013/01/11/szajkosarat-kaptak-az-iskolaigazgatok/ nehogy kiszivárogjon a sajtónak a "sikertörténet" valódi természete
Secnir
2013. január 11. 15:18
dédnagyapám azt mondta, sose' bízzak olyan emberben, aki az óráját mutogatja.
1120
2013. január 11. 15:18
Igen...erről azért tárgyalni kellene még - erről az egyről. Szerintem még a hallgatói szerződés is rendben van, de gondoljunk csak bele: az ország leendő politikai vezetői döntő többségükben jogászok, hiszen pályafutásukat is rendszerint a TÖRVÉNYHOZÁSBAN kezdik. Itt valóban nem szabadna pusztán financiális alapon kontraszelektálni, már csak a saját, hosszú távú érdekünkben sem! (Nincs elég hülye már így is a T. Házban...? :)
tarackos
2013. január 11. 15:12
"A tervek szerint január 31-ig részmegállapodást kötnek a felek." Hova ez a sietség urak? Csak február 1-n kezdődik a jelentkezés minek előző napra részmegállapodás? Elég ha jelentkezés után tudják meg hová jelentkezhetnek nem? Eszem péróm megáll. De legalább megtanulja a csuhás a bráner melyik végén van a helye...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!