Minőségi Újságírásért-díj: Stumpf és Brückner kapta

2013. január 15. 12:02

Stumpf András és Brückner Gergely kapta a Minőségi Újságírásért-díjat – írja a Kreatív Online. Az egyazon témára épülő két interpretáció a Heti Válaszban és a Figyelőben jelent meg.

2013. január 15. 12:02

Az elismerés története során először esett meg, hogy ugyanazon téma két feldolgozása került díjazásra. Stumpf András és Brückner Gergely is Gattyán György milliárdos életét és vállalkozásait mutatta be.

A világ egyik legismertebb erotikus honlapjának, a Liveejasmine.com-nak az elindítójáról szóló két cikk mindegyike tavaly október negyedikén jelent meg: Stumpf írása A vágy vámszedője, Brückneré pedig Szex & docler címmel.

A Minőségi Újságírásért-díjért oklevél és nettó százezer forintos pénzjutalom jár – derül ki a Kreatív Online összefoglalójából.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kommenter
2013. január 17. 10:14
igen stumpf elég középszerű, és nagyon óvatosan egyensúlyoz, hogy amolyan szalonkritikusa legyen a hatalomnak, de legalább nem olyan egyenbarom mint a többi jobbos "újságíró"
Vén Csataló
2013. január 15. 19:54
Az ún. "minőségi újságírásról" mindent elmond, hogy ez a kajla Stumpf ilyen nevű díjat kaphatott. Magyarországon nincs minőségi újságírás és megkockáztatom, hogy ma már a világon se nagyon. Vannak mindenféle fizetett, félművelt sajtómunkások, akik a gazdáik szándékainak és céljainak megfelelő propagandaanyagokkal bombázzák a közvéleményt. (Tisztelet kivételnek!) A komolyan vehető, tartalmas cikkeket meg jobbára pont nem a semmihez sem értő sajtómunkások írják.
balint60
2013. január 15. 15:29
Sajnos, nem ismerem Brückner Gergely írásait, mivel nem olvasom a Figyelőt, az fn.hu pedig elég gyenge portál (szerintem). Most pótolom mulasztásomat. Annál jobban ismerem Stumpf Andrást, aki vagy három éve Junior Primissima díjat is kapott - méltán. Egyike azon -sajnos kevés- jobboldali újságíróknak, akik megőrizték józan eszüket és autonómiájukat és nem hajlandók kritika nélkül hozsannázni a mostani kurzust. Ilyen, nyitott gondolkodásra valló írásokat eddig csak -hál"Istennek számos- jobboldali blogon és portálon lehet olvasni: remélem, SA példája kijózanítóan hat majd többekre is. Gratulálok, András!
blablabla
2013. január 15. 15:28
Gratulálok Stumpf András Úr! Üdv.: Csendőr
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!