Frekvenciapályázat: vizsgálja a lehetőségeket a MPVI

2013. február 26. 13:50

Az MPVI Mobil Zrt. tulajdonosai megvizsgálják a vállalat jövőjét illetően a nyitva álló lehetőségeket – közölte a társaság kedden az MTI érdeklődésére, a Kúria döntésére reagálva.

2013. február 26. 13:50

A Kúria kedden helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék döntését, és ezzel hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a frekvencia-árverésen hozott januári határozatait, mert úgy ítélte meg, hogy a MPVI Zrt. jogszerűtlenül nyerte el a jogot a mobilhálózat kiépítésére, egyidejűleg a három korábbi piaci szereplő is jogszerűtlenül szerzett újabb frekvenciablokkokat.

Az NMHH határozata miatt a három magyarországi mobilszolgáltató – a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone – fordult bírósághoz megtámadva a negyedik, állami szolgáltató győzelmét a 900 megahertzes frekvenciasávon nyújtható rádió-távközlési szolgáltatásra vonatkozóan.

Az MPVI Zrt. tájékoztatása szerint készen álltak arra, hogy néhány hónapon belül Budapest belvárosában próbaüzemet indítsanak, egy év után pedig kereskedelmi szolgáltatást nyújtsanak. Ezzel fokozták volna a versenyt, csökkentették volna a lakosság és a vállalkozások terheit. Az indulás és működés jelentette befektetés munkahelyeket teremtett volna – hangsúlyozta az MPVI Zrt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!