Megvenné a kormány a Vodafone-t?

2013. február 25. 12:32

Az Origo értesülései szerint a kormány érdeklődik a Vodafone megvásárlásán. A portál szerint mivel egyre valószínűbb, hogy elbukik a negyedik, állami mobilcég terve, ezért az üzletnek is egyre nagyobb az esélye.

2013. február 25. 12:32

Az Origo iparági forrásokból úgy értesült, hogy a kormány érdeklődik a Vodafone hazai cége iránt. A portál megjegyzi: a hetekben Magyarországon járt Vittorio Colao, a Vodafone Csoport vezérigazgatója, és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel is. Erről a megbeszélésről azonban semmi konkrétum nem szivárgott ki. Mint az Origo írja, egyelőre nincs szó megkötött üzletről, a Vodafone-nál azonban lenne racionális alapja az eladásnak.

A Vodafone légből kapott híresztelésnek minősítette az értesülését, amit nem is kommentált. A Miniszterelnökség pedig azt közölte: Orbán egyik tárgyalásán sem merült fel soha a mobilcég megvétele.

Az Origo szerint semmi új nincs abban, hogy az állam be akar szállni a mobilpiacra, erről szólt a negyedik mobilcég terve is. Az állami konzorcium, a MPVI Zrt. meg is nyerte a jogosultságot a frekvencia használatára, ám a hálózat építését mégsem kezdték el, mivel a bíróság megsemmisítette a frekvenciatendert. Mivel a Kúria valószínűleg helyben hagyja a döntést, az az Origo szerint megerősítheti a kormány Vodafone-nal kapcsolatos terveit. A portál szerint mivel a Vodafone évente 120-130 milliárd forintos bevételt termel, az ára ennek akár kétszerese is lehet, de ha az állami mobilcég mellett dönt, a hálózatépítés abban az esetben is százmilliárdos összeg lehet.

Frissítés

Hírlapi kacsának minősítette Suba János, a Vodafone Magyarország kommunikációs igazgatója az MTI-nek azt a hírt, miszerint a magyar állam tárgyal a cég megvételéről. Suba János hangsúlyozta: a hírnek nincs semmilyen valóságtartalma.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2013. február 25. 21:53
Én is megvenném, csak két probléma van: - nincs elég pénzem - nem eladó
tarackos
2013. február 25. 14:02
Nem lenne meglepő! Pénz, mint a pelyva ráadásul a tehetség is meg van hozzá. Hiszen ki tudná jobban üzemeltetni és fejleszteni a vodát, mint azok akik még egy ezzel kapcsolatos pályázatot sem bírtak lebonyolítani? Látható, igazán tehetséges telekomos elvtársak ők, biztosan felvirágoztatnák a vodát. Ráadásul igazán elvtársias színekben -vörös- pompázik ami nyomós érv lehet a vásárlásra.
trabantkombi
2013. február 25. 13:56
Mondjuk negyven év alatt (1948-1988) nem az derült ki, hogy az állam baromi szar tulajdonos? De bizony! Például ezért volt a rendszerváltás! Most akkor hogyan lett hirtelen a legjobb tulajdonos az állam? Megint kell negyven év, hogy kiderüljün megint, hogy megint nem volt jó! Persze annak, aki mindig komcsi volt és az is maradt, csak ez az egyetlen megoldás, mert tehetsége folytán nem, csak a seggnyalás révén kerül pozícióba! Persze baltás, irány a kommunizmus!!! Beígérte: milliós állás a haveroknak, az hogy nép úgy értette egymillió állás, az már a hülye nép problémája! Éljen a mol részvény bukta: 120 milliárd? Eon gáztározó bukta mennyi? Nagyon kussolnak róla! 2014!!!!!!!!
ketroot
2013. február 25. 13:53
Csak tudnám, hogy ebben az országban mi a francért volt "rendszerváltás"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!