Mostantól áttekinthetőbb számlák jönnek

2013. február 04. 21:29

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent a nemzeti fejlesztési miniszter azon rendelete, amely meghatározza az energiaszolgáltatók által a felhasználók részére kibocsátott számlák számlaképére vonatkozó követelményeket. A rendelet a kihirdetését követő 15. napon lép hatályba.

2013. február 04. 21:29

A rendelet a villamosenergia- és a földgázszámlák esetében is részletes előírásokat fogalmaz meg arról, milyen adatokat kell tartalmazniuk a részszámláknak és az elszámoló számláknak. A szolgáltatók a mintaszámlákon meghatározott elrendezésben kötelesek feltüntetni a rendeletben meghatározott adatokat.

A mintaszámlák első oldalán látható az elszámolási időszak, a felhasználó adott számlában elszámolt energiafogyasztása, az általa fizetendő összeg és a fizetési határidő, míg a díjtételek részletezése a hátoldalon található. A számlák első oldalán – a mintaszámlák szerint – színes háttérrel kiemelve fel kell tüntetni azt is, hogy a rezsidíj csökkentésre vonatkozó kormányhatározat eredményeképpen mennyi az energiafogyasztó megtakarítása az adott elszámolási időszakban, továbbá 2013. január 1. óta.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. február 05. 16:18
Werberék majd megkeresik benne az 5%-ot, ha van vér a pucájukban. Hazudtak egy nagyot, a kormánynak dicséret azért, hogy kiverte a szolgáltatókból az érthető számlaformátumot. /Amúgy meg. a szolgáltatóknak is fel kellett készülniük az új díjmegállapításra és az új számlaformátum bevezetésére, ezt az időt használták ki a hazugok mindenféle ocsmány ferdítésre/.
kukagyerek
2013. február 05. 10:39
"Mostantól áttekinthetőbb számlák jönnek" Ettől majd boldogabb lesz a fideszbirka! Áttekinthetően nyúzzák tovább.
buddhafoga
2013. február 05. 07:29
Minden Kedved Hőbölgőnek: tessék a szocikra szavazni, akkor majd az egykulcsos eltörlése, a családi adójóváírás eltörlése, stb. miatt csökken a jövedelmed, majd ezt a 10%, amiről szó van, azonnal visszaadják a áram- és gázszolgáltatóknak (+ nyilván vmit emelnek is, hiszen az nekik jár...) és akkor majd mindenki elégedett lesz. Gratulálok.
tunde04
2013. február 05. 07:09
azt írja a népszabaccság, h: http://www.hir24.hu/belfold/2013/02/05/tobbletadoktol-hizhat-a-rezsiszamla/#aktualisdoboz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!