Több mint kétmillióért utazgattak a közmédia kuratóriumának tagjai

2013. február 27. 09:27

Megalakulása óta 2,5 millió forint értékben utaztak a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjai szakmai kiküldetésre a világ több pontjára – írta az Átlátszó a KiMitTudon beadott közérdekű adatigénylés eredményei alapján.

2013. február 27. 09:27

Megalakulása óta 2,5 millió forint értékben utaztak a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjai szakmai kiküldetésre a világ több pontjára – írta az Átlátszó a KiMitTudon beadott közérdekű adatigénylés eredményei alapján. Kiderült: ezt az összeget 2011 márciusa és 2013 februárja között 14 hivatalos kiküldetésre költötte az alapítvány. Az európai úti célok mellett kanadai, brazíliai, és tajvani állomások is szerepeltek. A legdrágább utak az amerikaiak voltak: az Egyesült Államok-beli és kanadai út repülőjegy- és szállásköltsége 358 ezer forint volt, míg az argentin-brazil-uruguay-i körúté 322 ezer forint.

Az utazási költségek fedezetén felül a kuratóriumi tagok napidíjat is kaptak, átlagosan 80-90 eurót, összesen bruttó 5405 eurót. Az Átlátszó tudatta: legtöbbet Balogh László elnök utazott, összesen 14 helyre, de szintén a topban szerepelt Silhavy Máté, a Jobbik delegáltja is, aki az egyetemistákról listát készítő ELTE BTK HÖK volt tagja.

A Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma a közmédia átalakítása során jött létre, a költséghatékonyságra hivatkozva.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketemacska
2013. március 03. 18:32
Ezek az üdülések megjárnak ugye a kiváló munkájukért.Médiazsonglőrök cafeteriája.Megvan ez minden magára adó cégnél,de még a Vöröskeresztnél is.Monjuk akkor volna értelme,ha útközben eszükbe is jutna valami.De nem,mert ők vigyáznak hogy pontos számlákkal fedezzék kirándulásukat,és csendben haza surrannak. Nem produkáló,közepesnél alacsonyabb szellemi szintű szerencsés egyedek.Ne irígyeljük őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!